Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

ELMS

Dansk triumf i Portugal:
Mikkel Jensen vinder European Le Mans Series

ELMS 
28/10/19 

Den danske BMW-kører Mikkel Jensen sikrede sig søndag det europæiske Le Mans-mesterskab i en spektakulær afslutning på Portimao-banen i Portugal.
 

Det var ren triumf for Mikkel Jensen, som søndag eftermiddag sikrede sig mesterskabet i European Le Mans Series til sæsonfinalen i Portugal. Danskeren sluttede på en skuffende ottendeplads sammen sin medkører Jens Petersen, men en straf til rivalerne betød, at titlen tilfaldt de to Eurointernational-kørere.


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

– Det var en vanvittig afslutning. Vi troede, at vi havde tabt det hele kort efter starten, da et rødt flag parkerede os i pitlane i næsten en time. Problemet var, at vi startede med hurtigste kører i bilen, mens vores konkurrenter gjorde det modsatte. Da en safetycar blev sendt ud for at line feltet op, besluttede vi at gamble og køre i pit for at komme foran på tiden, men tilbage på banen blev vi overhalet af den førende LMP2-racer, og så var vi pludselig en omgang bagud, forklarer Mikkel Jensen.

Trods både danskeren og hans tyske medkører gjorde alt for at indhente LMP3-feltet i det fire timer lange løb, måtte de acceptere en slutplacering på en ottendeplads. Heldet tilsmilede dog på mærkværdig vis det dansk besatte team, for efter løbets afslutning blev rivalerne tildelt en tidsstraf for at tilgodese holdets hurtigste kører – og så landede mesterskabspokalen i stedet i hænderne på Mikkel Jensen og resten af Eurointernational-teamet.

– Denne gang havde vi virkelig brug for, at vores rivaler fejlede. Det gjorde de, og det var vores held. Fantastisk måde at slutte sæsonen på, og en velfortjent afslutning for et team, som bare har knoklet løs hele året. Kæmpe tak til alle som én. De har virkelig fortjent det, lyder det fra en lykkelig Mikkel Jensen.


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

2019-sæsonen er dog ikke slut endnu for Mikkel Jensen, som den 21. november stiller op i finalen i Intercontinental GT Challenge, som afvikles på Kyalami-banen i Sydafrika. Her skal danskeren i kamp med det tyske Walkenhorst-team og BMW Motorsport.

Mikkel Jensen Racing


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Portimão
  • 27/10/19 - Portimão - ELMS
  •      ASETEK SIMSPORTS