Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Verdens førende standardvognsklasse TCR indtager Danmark

TCR Denmark 
28/10/19 

TCR Denmark2020 kommer til at markere begyndelsen på en helt ny æra for dansk motorsport, når TCR – Touring Car Racing – får premiere på dansk grund.
 

TCR er en fælles formel for standardvogne, som siden 2015 har gået sin sejrsgang verden over. TCR køres i dag i flere end 20 lande og med flere regionale mesterskaber som den europæiske ETCR-serie, samt verdensmesterskabet WTCR.

Med TCR kan de danske motorsportsfans først og fremmest se frem til tæt fight i 350 hestekræfter stærke udgaver af forhjulstrukne biler, som man kender fra gaden. I TCR er racerbilerne baseret på så forskellige biler som Audi RS3, Alfa Romeo Giulietta, Honda Civic, Hyundai i30, Kia Cee’d, Seat Cupra og VW Golf alle blandt de 13 forskellige bilmodeller, der aktuelt findes i TCR.

I spidsen for initiativet står den tidligere fuldtidsprofessionelle racerkører Martin Jensen, som forventer at TCR vil slå igennem og blive en succes i Danmark på lige fod med det, man har set internationalt - både sportsligt og ikke mindst publikumsmæssigt.

Rent sportsligt er TCR en ny, spændende indgangsvinkel for danske talenter i jagten på en international karriere. TCR er et verdensomspændende format, og gode præstationer i Danmark kan bane vejen for fremtidens danske talenter. En mulighed, som direktør Martin Jensen forventer sig meget af:

- Konceptet har vist sit værd internationalt, og jeg ser et godt fremtidsperspektiv i, at vi forhåbentlig kan hjælpe nye talenter videre ud i verden. Her har TCR et stort, anerkendt navn på verdensplan, og jeg mener afgjort, at et TCR Denmark-mesterskab vil kunne åbne nye døre for enhver kører, forklarer Martin Jensen og tilføjer:

- Publikumsmæssigt har TCR også vist sig som en stor succes, da fans ikke blot kan holde med deres favoritkører og -team, men også med deres foretrukne bilmærke. Bilerne er også meget ens, hvilket giver fantastisk underholdning med masser af tæt racing og det gør ikke mindst kørernes evner altafgørende.

TCR vises i flere end 80 lande på TV og YouTube via kanalen TCR TV. Løbene i TCR er gennem 2019 blevet set af flere end 27 millioner husholdninger.

TCR Denmark mesterskabet kommer i 2020 til at køre seks eller syv løb, alle på dansk grund.

Touring Car Danmark, Martin Jensen

TCR Denmark


Læs mere om:
  • Martin Jensen
  •