Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

En tredie plads i DM 1600 Challenge og et Danmarksmesterskab i oldboys 2019

1600 Challenge 
25/10/19 

Det var lige ved og næsten for Jørn Vestergaard Vestergaard Motorsport, Esbjerg.
Inden DM finalen lå Jørn på anden pladsen fire point efter den førende tre dobbelte danmarksmester Steffen Larsen, Ishøj. Så der skulle rammes plet i weekenden, og det må man sige at der blev gjort.
 

Med tiden 1:19.197 den hurtigste tid i 1600 klassen nogensinde og ny banerekord satte Jørn Vestergaard den ellers så suveræne Tommy Nygaard på plads til den efterfølgende startplacering nr. 2 på gridden.

Den førende Steffen Larsen kvalificerede sig på femte bedste tid. Mulighederne for en danmarksmesterskab var nu ikke umuligt. Første heat gik planmæssigt. Jørn tog starten efterfulgt af Tommy Nygaard som ikke deltog i det samlede DM mesterskab. Der blev lagt lidt forsigtigt ud på første omgang, da der var spildt kølevædske rundt på hele banen fra det forgående heat, så der blev presset hårdt bagfra afTommy Nygaard. Desværre allerede på anden omgang sker det som ikke måtte ske. Jørn bliver puffet rundt af en deltager som var med på gæstevisit i klassen, og efterfølgende bliver bilen ramt hårdt (uden skyld) af en anden deltagere, så bilens bagbro bliver skæv og må udgå fra første heat. Efter et kort check i ambulancen var der grønt lys til heat 2.

Nu var den teroridiske chance væk for en DM tittel, men der var stadig en lille chance for at kunne blive 2er, og ikke mindst DM oldboysmesterskabet. Bilen var hårdt medtaget, og efter stor velvilje og god sportsånd fra Patrick Langkjær, så lykkedes det at finde en bagbro i Silkeborg, og efter en herodisk indsats og hårdt arbejde fra Hans Jørgensen, Rene Ville, Per Fog og Rasmus Jensen lykkes det at få bilen ud at køre til andet heat 10 min før tid.

Jørn skulle starte som nr 20. Der skulle kæmpes og betales tilbage til mit team, et fedt heat med masser af overhalinger, og da heatet var slut var der blevet overhalet 16 biler og resultatlisten viste 4er. Der var så meget adrenilin i kroppen at der først mandag blev konstateret at Jørn havde brækket et ribben og bøjet to. Set i bakspejlet, så er det lidt ærgeligt at vi først finder formen og den rigtige opsætning så sent.

Men alt i alt en godkendt sæson for Vestergaard Motorsport. Vi fik os sat lidt i respekt og vist at chaufføren ikke er blevet helt for gammel endnu. Tillykke til Steffen Larsen med mesterskabet, og Martin Henckel Mortensen med anden pladsen. Tak til mine sponsorer Telesikring, Quickot, One-Oil, 100%autotjek, Niels Arne Hounisen, Puris, Sdr. Høe Autoværksted, og ikke mindst mit team Hans Jørgensen HJ Performance, Rene Ville, Per Fog, Julie Vestergaard, Kis Bonde.

Slutresultatet i Yokohama 1600 Challenge mesterskabet 2019
1. Steffen Larsen 252 points
2. Martin Henckel Mortensen 237 points
3. Jørn Vestergaard 235 points

Vestergaard Motorsport


Læs mere om:
  • Jørn Vestergaard
  • Jyllandsringen
  • 06/10/19 - Jyllandsringen - 1600 Challenge
  •