Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European F3 Open

Nicolai K. satser på at erobre Monza

Formel 3
Euro Open 

09/10/19 

Ung dansk F3-kører har i den grad fået fart i dækkene. Sæsonen slutter næste weekend med 2 løb, og det er med respekt og ærefrygt, at den 20-årige racerkører fra Hjerting ved Esbjerg slipper Carlin-raceren løs på den legendariske Monza-bane ved Milano.
 

Monza-banen nord for Milano i Italien har med undtagelse af bare 1 år været fast vært for Det italienske F1 Grand Prix. Banen har også kostet mange kørere livet, siden den blev indviet i 1922, blandt andet den svenske F1-kører Ronni Peterson, der forulykkede på banen i 1978.

Så cockpittet er fyldt med respekt og ærefrygt, når den 20-årige formel 3-kører, Nicolai Kjærgaard fra Hjerting ved Esbjerg får sin debut på Monza i den kommende uge.


(Foto: Euroformula Open)

Efter træning i simulator hos Carlin-teamet i Surrey i England var det tirsdag af sted med aftenflyet til Italien. Der er testkørsler torsdag og fredag, så selv om Monza er nyt bekendtskab, er Nicolai K. overbevist om, at han vil være klædt ordentlig på til at levere resultater, når det går løs for alvor med tidskørsler og race næste lørdag og søndag.


(Foto: Euroformula Open)

Selvtilliden er i hvert helt i top hos den talentfulde kører efter de seneste 4 løb, hvor det er blevet til podiepladser på Silverstone- og Barcelona-banerne. På Monza-banen skal der derfor igen kæmpes for podie-pladser, og en placering på det øverste trin vil være en perfekt afslutning på sæsonen.

”At det går så godt lige nu, er en kombination af at der er kommet mere fart i bilen og min udvikling som racerkører. Det har taget lidt tid at finde mig til rette i raceren, men jeg har nu vist, at jeg er en af de absolut hurtigste kørere i feltet.


(Foto: Euroformula Open)

”Som kører skal man ”forstå” sin racer for at få det optimale ud af den, og det var da noget en aha-oplevelse, da jeg på Silverstone og ikke mindst i Barcelona sad med en følelse af, at jeg kan få bilen til at gøre lige præcis det, som jeg ønsker. Jeg føler mig nu lige så tryg og sikker i denne racer som den, jeg kørte i sidste år i den engelske F3-serie”, siger Nicolai Kjærgaard.

Du kan følge Nicolai K. næste weekend på web-tv: www.euroformulaopen.net

Teddy Gehrke


Læs mere om:
  • Nicolai Kjærgaard
  •