Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

Hårdt tilkæmpet bronzemedalje til MF-RACING

DS3 Cup 
09/10/19 

Efter 6 hårde løbsweekender i DS3 Cup 2019, lykkedes det Mads Hedegaard Frederiksen og MF-RACING at tilkæmpe sig bronzemedaljen i mesterskabet.
Teamet fra Skødstrup var inden finaleweekenden på en fjerde plads, fordi de havde lidt et stort pointtab ved den 5. afdeling, da de var en af bilerne, i det verdensberømte uheld i Sving 1. Heldigvis var den mørkeblå og grønne DS3 Cup racer med startnummer 44 meget mindre skadet end mange af konkurrenterne.
 


(Foto: JJ Media)

Det krævede et besøg hos en af teamets trofaste sponsor Sletholm Auto, for at bilen trukket helt lige igen. Bilen var samlet færdig ugen før finalen på FDM Jyllandsringen, men 4 omgange på banen fredag eftermiddag viste at motoren ikke trak som den skulle.

Det viste sig at være en defekt turbo, som hurtigt blev skiftet – og så havde bilen maks. effekt igen til den første officielle træning, lørdag formiddag.

Den blev kørt på en halvvåd bane – og så kører man altså bare på regndæk, når man lige har oplevet hvad der kan ske på slicks i regn!

Holdet kunne godt være tilfredse med en placering midt i feltet, og så ellers glæde sig over at vejrudsigten gik på tørvejr resten af weekenden.


(Foto: JJ Media)

Lørdagens kvalifikation viste at der stadig skulle arbejdes lidt med bilens opsætning, da det blev til 8. startposition, men heldigvis ikke langt bag de nærmeste mesterskabskonkurrenter.

Søndag formiddag blev weekendens første løb kørt, hvor vejrguderne lige ville sende en lille hilsen, med et par regndråber på forruden – men det blev heldigvis ved kun nogle få dryp. Mads fik kørt sig op til 6. position, med et pænt forspring til en af medaljekonkurrenterne.

P6 i løb 1 betød startposition 1 til løb 2, så unge Hedegaard Frederiksen havde ideelle forudsætninger for at slutte sæsonen af på toppen.

Der var hele 3 konkurrenter som forsøgte at fraviste førstepladsen fra Mads, i løbet af de 13 omgange. Tættest blev det på allersidste omgang, hvor et lille puf på bagkofangeren krævede en hurtig kontrastyring, men ikke nok til at han mistede føringen.


(Foto: JJ Media)

Så 2019 sæsonen blev afsluttet på det øverste step på podiet for Mads Hedegaard Frederiksen, hvilket var en kæmpe forløsning for holdet. De mange timer på værkstedet, samt kampen med bilen henover weekenden gav pote.

Da fintællingen af pointene var afsluttet, var sølv, bronze og den ligegyldige 4. plads blot adskilt af 2 point! Faktisk sluttede Mads på det samme pointantal som manden på 4. pladsen, men med bedre løbsresultater henover sæsonen, kom bronzemedaljen altså med hjem til Skødstrup.

Nu er det vinterpause, og 2020 sæsonen starter ikke før i april eller maj, så nu er der mange måneder til at få planerne på plads. Den mørkeblå og grønne racer med startnummer 44 er i hvert fald stadig konkurrencedygtig, så måske bliver det endnu en DS3 Cup sæson – måske noget helt andet..

Det må I vente med at høre mere om, i de kommende måneder.


(Foto: JJ Media)

Der skal lyde en stor tak til alle teamets sponsorer, som har gjort det muligt at deltage i de 6 løb, i Danmark, Norge og Sverige gennem 2019, og så hive bronzemedaljen hjem til sidst. Og tak til alle dem som har kigget forbi teltet gennem sæsonen, og dem som har heppet på tilskuerpladserne, eller hjemme foran tv’et.

Vi ses i 2020.

MF-RACING

JJ Media


Læs mere om:
  • Mads Hedegaard Frederiksen
  • Jyllandsringen
  • 06/10/19 - Jyllandsringen - DS3 Cup
  •