Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen håber på regn i Japan

FIA WEC 
04/10/19 

World Endurance ChampionshipDe forsvarende verdensmestre Michael Christensen og franske Kevin Estre stiller i weekenden til start for Porsche, når 2. afdeling af det officielle VM for sportsvogne FIA WEC afvikles ved 6 timers løbet på Fuji i Japan. I deres Porsche 911 RSR skal makkerparret forsøge at gentage sidste års sejr på Fuji i LM GTE Pro-klassen, hvor de kørte fra sidst i klassen til sejr i et løb præget af regn.
 

Christensen og Estre stiller til start i den helt nye Porsche 911 RSR, der havde debut ved første VM afdeling, der blev afviklet på Silverstone i starten af september. Her viste det sig, at Porschen manglede topfart i forhold til konkurrenterne fra Ferrari og Aston Martin, hvilket kan vise sig at blive et stort problem på Fuji, der har en langside på 1,5 km. Men regnvejr betød, at Christensen og Estre længe så ud til at skulle sejre på Silverstone, inden de måtte tage til takke med andenpladsen. Ligeledes var der masser af regn på Fuji sidste år, da Christensen og Estre kørte sejren hjem, så det er ikke så mærkeligt, at Michael Christensen håber på lidt regn på banen, der ligger smukt placeret med Mount Fuji i baggrunden.

"Det er vel nærmest monsun-sæson i Japan, så mon ikke vi kan få lidt regnvejr til løbet" siger Michael Christensen. "Vejrudsigten skifter konstant, men jeg tror det vil hjælpe os, hvis der kommer lidt regn. Jeg ved ikke med sikkerhed, om vi er stærkere end de andre på en våd bane, men vi kæmpede med at følge med de andre i tørvejr på Silverstone, hvor særligt Aston Martin viste masser af power og topfart. Og med 1,5 km. langside, så bliver det i hvert fald ikke nemt i tørvejr. Men både Kevin (Estre - red.) og jeg samt teamet er stærke under svære forhold. Teamet plejer at være stærke til at træffe de rette strategiske valg mht. dækvalg og pitstop, så lige nu der håber jeg på lidt regn søndag. Men i det hele taget, så glæder jeg mig til at køre lidt race igen, da jeg ikke har kørt siden løbet på Silverstone i september. Så selv om jeg har været meget hos teamet i Stuttgart, så glæder vi os allesammen til at samles om at køre løb igen".

Michael Christensen er ikke eneste dansker til start på Fuji. Marco Sørensen og Nicki Thiim stiller også til start i LM GTE Pro-klassen i deres Aston Martin Vantage. Anders Fjordbach, High Class Racing, er til start i LMP2-klassen og David Heinemeier Hansson, Porsche/Project 1, og Nicklas Nielsen, Ferrari/AF Corse er til start i LM GTE Am-klassen.

Løbet, der varer 6 timer, starter søndag morgen kl. 4.00 dansk tid. Løbet kan følges live på TV2 Sport (hele løbet), Eurosport (de sidste to timer) samt på FIA WEC App'en (hele løbet).

Michael Christensen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Fuji
  • 06/10/19 - Fuji - FIA WEC - FIA VM
  •