Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

YTCC går ind i den afgørende fase

Youngtimer 
26/09/19 

YoungtimerYoungtimer Touring Car Challenge, eller i daglig tale, YTCC, går ind i den mesterskabs afgørende fase, når vi i denne weekend skal køre på Ring Knutstorp i Sverige.
Selvom der er blevet kørt et hav af løb i både ind og udland i år, er dette blot den 6. DM afdeling ud af de 7, som skal køres i år.
 

I skrivende stund er 35 biler tilmeldt, og top 3 i alle tre Divisioner har meldt deres ankomst.


Søren Christensen har ikke haft den sæson som han håbede på i Division 2. Han har dog mulighed for oprejsning denne weekend i Sverige, hvis teknikken ellers spiller med.
(Foto: JJ Media)

Nick Stentved er førende i Division 3, foran Michael Terkildsen og sidste års mester, Peder Skipper. De får følgeskab af yderligere 5 kørere i samme division.

Division 3 bilerne skal dele asfalten med Division 1 bilerne, hvor der er 11 tilmeldte. Her fører Martin Sørensen aktuelt foran Sebastian Petersen og Chris Leonhard. Især Martin har været suveræn, men hans Sturup weekend tidligere på året var helt pointløs, så han må håbe på, at der ikke er en svensk forbandelse over hans bil.


Chris Leonhard har været lidt anonym i år i Division 1, men han er en del af medaljekampen, efter stabil kørsel gennem de første 5 løbsweekender. Han jagter helt sikkert flere pokaler i Sverige.
(Foto: JJ Media)

I Division 2 har Henrik Have Jakobsen indtil videre været den mest pointscorende kører, men han har også to løbsresultater, som han skal smide væk, efter denne weekend. Reglerne siger nemlig at man skal smide sine 3 dårligste løb væk – og her er Jakobsen kun udgået en enkelt gang i sæsonen indtil nu. Så det kan hurtigt koste ham mange point. Ole Sondrup har været på podiet, hver eneste gang han har set målflaget i år – og det er der to gange at han ikke har. Claus Svanholm på 3. pladsen har haft en lidt mere svingende sæson, men er ikke langt efter Sondrup, og har ligeledes haft to nullere. Så her er der virkelig lagt op til en herredyst.

Der er dog også 13 andre Division 2 kørere, som går efter pokaler i denne weekend, og kørere som Anders Tage Jensen, Tom Jørgensen og Arne Hansen har tidligere smagt på pokaler i år, så det håber de på at gøre igen, inden sæsonen er omme.


Sidste års Division 3 mester, Peder Skipper, ser ud til at skulle af med kongekronen i år, men der kan stadig nå at ske meget på to løbsweekender
(Foto: JJ Media)

Som tidligere nævnt skal Division 1 og 3 bilerne køre sammen, mens Division 2 får asfalten for sig selv.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende, med forbehold for ændringer:

Lørdag
Tidtagning 1+3 09:55
Tidtagning 2 11:10

Løb 1 1+3 13:30
Løb 1 2 15:00

Søndag
Løb 2 2 09:30
Løb 2 1+3 10:45

Løb 3 2 13:00
Løb 3 1+3 14:30

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Ring Knutstorp
  • 29/09/19 - Ring Knutstorp - Youngtimer - DM
  •      Lindebjerg car parts