Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Suzuki Motorsport scorede to sejre ved Rally Roskilde

DM Rally 
25/09/19 

Det blev til hele to sejre, da Suzuki Motorsport deltog i lørdagens Rally Roskilde. I klassen for de tunede, tohjulstrukne biler over 1600 cm3 kunne Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) notere sig for sæsonens tredje klassesejr, mens Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) tog deres anden sejr i klassen for biler op til 1600 cm3.
 

”Det er helt klart det bedste Rally Roskilde, jeg har kørt,” siger Kenneth Madsen. ”Jeg var virkelig positiv overrasket over hastighedsprøverne, hvor de hurtigste sektioner heldigvis var på de gennemgående hastighedsprøver, så vi slap for overhalinger, men der var også en rundbane ved Skee. Den var fantastisk. Vi har ikke kørt den siden 2009. Dengang kørte jeg i en motormæssigt svagere bil, og jeg syntes dengang ikke, at den var noget særligt. Men nu var den rigtig sjov.”


Kenneth Madsen og Mette Felthaus tog sæsonens tredje klassesejr

Kenneth Madsen/Mette Felthaus var hurtigste hold i en tohjulstrækker på alle otte hastighedsprøver.

”Det virkede ikke, som om prøverne passede vores normale rivaler Kim Boisen og Louise Bang Christiansen, for dem kørte vi fra. I stedet lå vi og kæmpede med Michael Sørensen og Dan Johannsen, der kørte i en firhjulstrækker, og vi slog dem til sidst med 1,4 sekunder,” fortæller Kenneth Madsen. ”Hvis vi havde gennemført løbet i Sorø, ville lørdagens sejr havde betydet, at vi kunne kæmpe med om guldmedaljerne ved finalen i Sønderjylland i næste måned. I stedet er Kim og Louise nu allerede Danmarksmestre, og der skal lyde et stort tillykke til dem. Mette og jeg kan så glæde os over, at vi har slået dem i hvert eneste af de løb, vi har gennemført!”

I klasse 4 for tunede tohjulstrukne biler op til 1600 cm3 vandt Jacob Madsen/Line Nedergaard. Endda med over et minuts forspring til nummer to i klassen.

”Jeg havde ikke regnet med at vinde,” indrømmer Jacob Madsen. ”Roskildes løb plejer at være kendetegnet ved hurtigere prøver. Et par havde vi kørt før, og så var der rundbanen ved Skee, og den havde det hele. Hop og hurtige sving, også mange blinde sving. Det var lige den prøve, som gjorde, at jeg selv kom et ekstra gear længere op.”

”Bilen kørte godt, og der var ingen problemer. Til gengæld var der lidt pres på for servicefolkene, for Kenneth, jeg og Allan kom ind til service med ti minutter imellem os, men heldigvis var der ikke nogen af os, som havde lavet noget dumt.”


God stemning hos Suzuki Motorsports medlemmer på servicepladsen

Suzuki Motorsports tredje mandskab var Allan Kirkegaard/Mathilde Ladefoged (Ruds Vedby/Aarhus). Og de scorede en flot fjerdeplads i klasse 4, der talte intet mindre end 19 startende hold.

”Når der er så mange i klassen, og det er så tæt, giver man også lidt ekstra gas,” siger Allan Kirkegaard. ”Inden starten på den sidste hastighedsprøve var vi 2,7 sekunder efter Frank Nielsen og Per Brodersen på fjerdepladsen, og så fik den lige lidt ekstra gas, og det viste sig at være nok til at komme forbi dem. Vi slog dem med 3,3 sekunder på hastighedsprøven, så var vi syv tiendedele foran dem i mål.”

Ved det foregående Suzuki Rally Sorø blev det til en sjetteplads i klassen, og med lørdagens fjerdeplads indtager Allan Kirkegaard/Mathilde Ladefoged sjettepladsen i kampen om Danmarksmesterskabet.

”Når man tænker på, at vi kun har været med i to af de fem løb, og at vi nu ligger som nummer seks blandt 22, der har fået point, kan vi kun være glade,” siger Allan Kirkegaard. ”Jeg ved ikke helt, om vi skal køre det sidste DM-løb, men det tegner i hvert fald godt til næste år.”

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
 • Jacob Madsen
 • Kenneth Madsen
 • Line Nedergaard
 • Mette Felthaus
 • Roskilde
 • 21/09/19 - Roskilde - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   



  ASETEK SIMSPORTS