Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

TCR Scandinavia

Marco Gersager: ”Jeg gjorde store fremskridt i Hyundaien”

TCR Scandinavia 
11/09/19 

I den første september-weekend kunne Marco Gersager føje et nyt punkt til sit efterhånden lange motorsports-CV. En uge efter at have deltaget i Suzuki Rally Sorø debuterede han i baneklassen TCR Scandinavia, hvor han på FDM Jyllandsringen startede i Team Hyundai Denmarks grønne i30-racer.
 

”Jeg synes, at jeg gjorde store fremskridt i Hyundaien, og både teamet og jeg fik flyttet os meget hen over weekenden,” siger Marco Gersager. ”Fra den træning, vi havde fredag eftermiddag, til vores kvalifikation lørdag eftermiddag, faldt mine tider med 1,8 sekund over 20 omgange. Og i de to løb, vi kørte søndag, kom jeg også tættere og tættere på de bedste.”


Marco Gersager gjorde store fremskridt i Team Hyundai Denmarks i30-racer
(Foto: Jokum Tord Larsen)

TCR Scandinavia køres med kraftigt modificerede standardvogne, og de fleste af de deltagende teams på FDM Jyllandsringen var svenske, som har været med i hele sæsonen.

”Vi kom ind i en topprofessionel klasse, hvor man er klar over, at de svenske teams ikke er med for sjov. At jeg ikke blev kørt fuldstændig baglæns ud af banen, er da positivt. Men set i bakspejlet burde jeg nok have haft en testdag på Jyllandsringen, for jeg tror, at jeg efter 3-4 løb ville kunne være længere fremme,” siger Marco Gersager.

”Allerede efter kvalifikationen tog vi kontakt til Hyundai Motorsport i Tyskland for at få lidt feedback omkring de Yokohama-dæk, vi anvendte. De mente, at bilen skulle sættes meget anderledes op, og det prøvede vi til det første heat søndag. Men der følte jeg, at jeg havde et bedre setup til kvalifikationen, så det gik vi tilbage til før det sidste heat, og her endte jeg også med et mindre gab op til den næste.”


En glad Marco Gersager samlet med mekanikerne bag Hyundai i30 TCR-raceren
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Første løb på FDM Jyllandsringen sluttede han som nummer 11 med en enkelt konkurrent bag sig, mens han krydsede målstregen sidst i andet løb på en niendeplads.

”Det gjorde da ondt i mit motorsportshjerte, og det var ikke sjovt. Men for en enkelt gangs skyld var jeg nødt til at glæde mig over, at jeg ikke var blandt dem, som kørte i sandet,” siger Marco Gersager. ”Jeg er superglad for, at Team Hyundai Denmark gav mig muligheden for at prøve deres TCR-racer på Jyllandsringen, og jeg skylder dem en stor tak.”

GM Motorsport


Læs mere om:
  • Marco Gersager
  • Jyllandsringen
  • 08/09/19 - Jyllandsringen - TCR Scandinavia
  •