Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsport starter med fire biler i Suzuki Rally Sorø

DM Rally 
30/08/19 

Det bliver i stærkeste opsætning, at Suzuki Motorsport lørdag stiller til start i fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Men det manglede også bare. Suzuki Rally Sorø foregår nemlig nærmest på teamets hjemmebane, så derfor er det helt naturligt, at der kommer fire gule og sorte Suzukier til start.
 

For Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) er det et vigtigt løb. De indtager aktuelt andenpladsen i DM-opgøret i klasse 5 for de hurtigste tohjulstrukne rallybiler.


Kenneth Madsen og Mette Felthaus jagter føringen i Danmarksmesterskabet for de tunede biler.

”Mette og jeg skal gerne vinde klassen, men det er ikke noget, man bare lige gør. Det er vigtigt, at vi kan få indhentet lidt, for vi har jo en nulscore fra DM1, som vi skal have udlignet,” siger Kenneth Madsen. Han og Mette Felthaus har 16 points afstand op til Kim Boisen/Louise Bang Christiansen på førstepladsen.

”Hvis vi vinder de to næste DM-afdelinger og kører hurtigst på power stagen foran Kim og Louise, står vi á point med dem før finalen. Kim og Line kan godt tåle uheld, men det kan vi ikke. Vi må ikke udgå, men vi skal samtidig også køre så hurtigt som muligt.”

Mens Kenneth Madsen/Mette Felthaus har kørt hele DM-sæsonen, bliver Suzuki Rally Sorø sæsonpremiere i DM-sammenhæng for teamets tre andre hold. Anders Lysen/John Madsen (Sorø/Ruds Vedby) giver således teamets nye Suzuki Swift R+ med turbomotor og firhjulstræk sin DM-debut.

”Det er små 20 år siden, jeg sidst kørte rally i en firhjulstrækker, men min nye Suzuki er en superfed bil. Den er faktisk letkørt, og den er ikke så svær at håndtere, som jeg havde troet,” siger Anders Lysen. Han har haft fire starter med bilen i rallysprints, og det er blevet til tre sejre.

”Men man skal stå tidligt op i det felt, der er linet op i Sorø. Jeg har jo Kenneth og Jacob i teamet, og de er farlige. Jacob pressede mig allerede ved forrige start, men kommer vi ud på de lange lige stræk, kan jeg køre fra dem.”

Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) har også sæsonpremiere. Det er i teamets nybyggede Suzuki Swift Kit Car.


Jacob Madsen har haft en testdag, inden han ved Suzuki Rally Sorø starter i sin nye Suzuki Swift Kit Car.

”Jeg har tager det stille og roligt,” siger Jacob Madsen. ”Det er jo halvandet år siden, at jeg sidst har kørt et DM-løb, og jeg kommer midt inde i sæsonen. Bilen er helt ny. Jeg har haft et enkelt rallysprint i den, men vi skal helt sikkert afprøve nogle forskellige indstillinger på bilen under løbet. Og selv om jeg har fået startnummer 2, føler jeg ikke noget pres.”

Suzuki Motorsports kvartet ved Suzuki Rally Sorø fuldendes af Allan Kirkegaard/Mathilde Ladefoged (Ruds Vedby/Aarhus), der også starter i en Suzuki Swift Kit Car.

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
 • Jacob Madsen
 • Kenneth Madsen
 • Line Nedergaard
 • Mette Felthaus
 • Suzuki Motorsport
 • Sorø
 • 31/08/19 - Sorø - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: