Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Podieplads trods tekniske udfordringer

Rallycross 
26/08/19 

Hele teamet er denne gang taget til Ørnedalsbanen ved Sæby for at køre det andet sidste DM løb i år.
Temaet for hele dette løb var tæt og fair konkurrence. I første indledende runde er Peder i heat med Kenneth Konge. De kommer begge stærkt fra start, men Peder rammer jokeren helt perfekt, samt holder kablet stramt og kommer ud lige foran Konge.
 

Denne første plads holder Peder til målflaget.

Andet heat er næsten en gentagelse. Dog er konkurrenten skiftet ud til den unge Tobias Daarbak der kører en Super 2000 racer. Peder tager dog igen jokeren helt perfekt, samt på det rigtige tidspunkt og holder ligeledes føringen til slut. Her sætter han også hurtigste tid af alle.

Peder havde håbet at 3. heat blev endnu en gentagelse, men her slap heldet op. Peder kæmper hårdt om placeringerne med Morten Schnack og Kenneth Konge i dette heat. Peder kommer ud som nummer 3, men efter en tur igennem jokersporet kommer han ud lige foran Konge, som laver en helt vild overhaling af Peder og Peder må tage til takke med 3. pladsen. Igennem heatet kunne Peder mærke at hans 4. gear forsvandt og måtte nøjes med de resterende. I fjerde heat kører Peder stadig uden det 4. gear. Her kommer han på en 2. plads efter en tur i joker, hvor han kommer foran Mikael Persson.

I finalen holder Peder i forreste startrække med Schnack ved siden af og Konge lige bagved. De 3 er side om side op mod det første sving. Her trækker Peder det korteste strå og kommer ud af svinget som nummer 3. Denne placering holdes til målflaget. Efter finalen udtaler Peder, at han er godt tilfreds med en 3. plads i dette stærke felt uden fjerde gear og på regnvejrsdæk, selvom der ingen regn var overhovedet. Dette var at stort regnestykke om at regndækkene var større og dermed kunne volvo’en køres længere ud i gearene og dermed et håb om han kunne følge med, med de resterende gear.

Heldigvis er der god tid til at finde og få lavet fejlen med gearkassen, inden det helt store finaleløb på Nysumbanen den 28. september.

Majken Langhoff
Peder T. Rallycross Team.