Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Lørdag den 31. august indtager den danske rallyelite Sorø

DM Rally 
21/08/19 

Der bliver rallybiler i og omkring Sorø på årets sidste augustlørdag. Den 31. august er Slagelse Auto Sport gået i samarbejde med Lysen Biler om at afvikle Suzuki Rally Sorø, der bliver den fjerde af årets seks afdelinger i kampen om Danmarksmesterskabet i rally.
 

Sorø bliver i den grad rallycentrum. Også i langt højere grad end man umiddelbart skulle tro. Sorø Kommune har givet tilladelse til, at Storgade lørdag den 31. august bliver forvandlet til såkaldt serviceplads. Dermed får alle byens borgere og gæster samt ikke mindst gadens handlende lejlighed til at komme helt tæt på rallybilerne og opleve de deltagende teams forberedelser forud og under løbet.

I løbet af formiddagen begynder de mere end 50 rallyteams at ankomme. På Storgade er der afsat plads til hvert rallyteam, hvor mekanikerne checker de hurtige rallybiler, skifter til de rigtige dæk og ellers gør dem klar til løbet. Og i løbet af eftermiddagen fortsætter opgaverne, når feltet flere gange vender tilbage til byens centrum.


Fire steder rundt om Sorø bliver der afviklet hastighedsprøver den 31. august, når Suzuki Rally Sorø finder sted.

Starten på Suzuki Rally Sorø går klokken 11.30. Fra Torvet i centrum af byen bliver deltagerne med et minuts mellemrum sendt afsted ud mod den første af løbets hastighedsprøver. Og det bliver også på Torvet, at man senere på dagen kårer vinderne af Suzuki Rally Sorø. Det sker klokken 18.40, når det hurtigste hold hyldes efter dagens strabadser. Og umiddelbart efter målceremonien står den på fest og farver, når Sorø & Friends arrangerer den efterfølgende rallyfest.


For første gang stiller Anders Lysen til start i et DM-løb i sin nye firhjulstrukne Suzuki Swift R+.

Mens det er i centrum af Sorø, at der vil være start, mål og serviceplads, er det udenfor Sorø, at selve konkurrencen foregår. På fire forskellige områder skal deltagerne i kamp mod stopuret. Det sker ved Solbjerg i vest og Fjenneslev i øst, men også ved Tåderup og Vielsted bliver der afviklet hastighedsprøver. I alt skal rallykørerne tilbagelægge en rute på 265 kilometer, hvor de 89 kilometer består af hastighedsprøver.

Suzuki Rally Sorø

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Sorø
  • 31/08/19 - Sorø - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: