Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

SOMS aflyser Bjerrum Efterårsrally i Struer

Rally 
14/08/19 

Efter 4 år med efterårs rally i Struers industrikvarter bliver 2019 udgaven aflyst
Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) har efterhånden fået opbygget en tradition med at afvikle Bjerrum Efterårsrally hvert efterår. Som navnet antyder, har Bjerrum Biler altid været stævnecentrum og rallyet har hvert år siden 2015 været afviklet på industrivejene rundt om Bjerrum Biler i Struer.
 

I år havde SOMS allerede før årsskiftet søgt og fået bevilget datoen fra Dansk Automobil Sports Union (DASU) til afvikling lørdag den 14. september. Imidlertid er klubben for sent ude i forhold til at få tilladelse til at bruge de veje, der bruges til rallyet i Struers vestlige industrikvarter.

"Det private arrangement "Struer Motorfestival" har desværre valgt at placere deres arrangement på samme dato og de samme veje SOMS plejer at bruge og var først ude i forhold til at få lov af Struer Kommune til at spærre vejene af. Vi har undersøgt om det var muligt at placere Bjerrum Efterårsrally på en anden dag i efteråret, men løbskalenderen er godt plastret til med rallyarrangementer i efteråret, så vi må desværre aflyse i år og så blot være ude noget før næste år" konstatere SOMS formand Jørn Mørup.


Lars Bjerrum vandt Bjerrum Efterårs rally, da det blev kørt første gang i 2015, men i år bliver efterårsrallyet aflyst

Bestyrelsen i Struer & Omegns Motor Sport lægger ikke skjul på, at man er skuffet over, at folkene bag "Struer Motorfestival", valgte at placere deres arrangement på en dato, hvor det var kendt, at SOMS havde planlagt det årlige efterårsrally. Var det en motorklub der stod bag "Struer Motorfestival", ville SOMS kunne få DASU til at give besked om at arrangementet skal placeres en anden dato, men da det er et rent kommercielt selskab, der står bag, har DASU ingen myndighed overfor motorfestivalen.

SOMS formanden understreger dog: "Vi har som sådan ingenting imod en motorfestival i Struer, vi ved, at nogle af de dygtige banekører, der er hjemhørende i Struer, planlægger at bruge arrangementet til at fremvise deres racere, og det ønsker vi dem held og lykke med. Vi er bare ærgerlige over, at arrangementet lige skulle placeres den dato vi havde fået tildelt, til at afvikle Bjerrum Efterårsrally", slutter SOMS formand Jørn Mørup.

Struer & Omegns Motor Sport

 
 

Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: