Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Intercontinental GT Challenge

Topresultat til Christina Nielsen: Slutter på podiet efter 24-timersløb på Spa-Francorchamps

Intercontinental
GT Challenge 

30/07/19 

Christina Nielsen sluttede sammen med Mercedes-AMG-teamet Strakka Racing på en flot tredjeplads efter en benhård udgave af det berømte 24-timersløb på Spa-Francorchamps.
 


(Foto: Christina Nielsen Racing)

Efter et af karrierens mest spektakulære 24-timersløb kunne Christina Nielsen søndag aften stille sig på podiet på belgiske Spa-Francorchamps, hvor danskeren sammen med David Fumanelli, Jack Hawksworth, Richard Heistand sikrede Mercedes-AMG-teamet Strakka Racing en tredjeplads i Pro-Am-klassen.

– Det var virkelig et af de hårde løb. Stegende varmt under forberedelserne, og koldt og meget vådt under selve løbet. Enormt svære vilkår i et løb, hvor alle i forvejen kører bilerne til grænsen, hvilket som forventet resulterede i en del ulykker. Man siger, at for at slutte i toppen, skal du allerførste slutte løbet. Heldigvis slap vi godt igennem, og jeg er virkelig glad for, at vi var med i kampen hele vejen og kunne slutte af på podiet, lyder det fra Christina Nielsen.


(Foto: Christina Nielsen Racing)

Årets 24-timersløb på Spa-Francorchamps var præget af monsunregn og efterårsagtige temperaturer, hvilket stod i skærende kontrast til forberedelserne tidligere på ugen, hvor termometeret havde ramt 40 grader i skyggen. Dette skift i vejret gjorde det ikke nemmere for de mange teams og mere end 70 biler at forberede sig til løbet.

Løbet blev startet i regn lørdag eftermiddag bag en safetycar, som blev indsat adskillige gange undervejs grundet crashes og afkørsler. Tidligt søndag morgen måtte løbsledelsen afbryde løbet i seks lange timer grundet de massive regnmasser, som gjorde banen uforsvarlig at konkurrere på.


(Foto: Christina Nielsen Racing)

Christina Nielsen: Suveræn indsats fra teamet
Nielsen, Fumanelli, Hawksworth og Heistand startede fra en femteplads i Pro-Am-klassen efter en stærk kvalifikation, og kvartetten formåede at holde deres Mercedes-AMG GT3 uden for problemer gennem natten. Kun to sene tidsstraffe hindrede umiddelbart de fire kørere i at deltage i kampen om sejren i løbets afgørende timer.

– Det var bestemt ikke et perfekt løb. Vi lavede nogle småfejl, men vi kæmpede hårdt på. Det er ikke et spørgsmål, om hvorvidt du løber ind i problemer eller ej. Det handler mere om, hvordan du løser dem. Og her leverede teamet igen en suveræn indsats. Personligt er jeg meget taknemmelig over at have været en del af det her setup, og jeg er godt tilfreds med at slutte på podiet i mit første 24-timersløb her på Spa-Francorchamps.


(Foto: Christina Nielsen Racing)

24-timersløbet på Spa-Francorchamps er en mesterskabstællende afdeling af Intercontinental GT Challenge, hvor næste afdeling finder sted på Suzuka-banen i Japan den 23.-25. august. Forinden skal Christina Nielsen dog allerede i næste weekend i aktion på Korea International Circuit, hvor danskeren stiller op i Blancpain GT World Challenge Asia for Mercedes-AMG-teamet Craft-Bamboo Racing.

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Spa-Francorchamps
  • 28/07/19 - Spa-Francorchamps - Intercontinental GT Challenge
  •