Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
09/07/19 

Hattrick af Vesti, uheld for Linnemann, nedtur for Big Mag
Frederik Vesti fik maksimalt udbytte med hjem fra tredje afdeling af FIA Regional European Championship.
Ulrik Linnemanns debut i FIA World Rallycross Championship, forløb desværre ikke som håbet.
Jan Magnussen og Antonio Garcia havde ikke nogen god dag i Canada.
 

Siden sidst

Fantastisk weekend for Vesti
På Grand Prix-banen Hungaroring i Ungarn fik 17-årige Frederik Vesti maksimalt udbytte med hjem fra tredje afdeling af FIA Regional European Championship.
Sydjyden sikrede sig pole position til alle rundens tre løb, og herefter vandt han også alle løbene og scorede dermed et vaskeægte hat-trick. Frederik har nu vundet seks af de ni løb der er kørt, og fører mesterskabet sikkert.
På samme bane avancerede Nikolaj Kjærgaard en enkelt plads i den samlede stilling efter rundens to løb i Euroformula Open. Esbjergenseren er nu samlet nr. 10.
Ligeledes på Hungaroring hentede Oliver Rasmussen to top-6 placeringer i Italian F4 Championship.

Uheldig VM-debut
Den med spænding imødesete debut i FIA World Rallycross Championship for Ulrik Linnemann forløb desværre ikke som håbet. To diskvalifikationer i de indledende heats, bl.a. for en defekt i bilens data-logger, betød at Ulrik ikke nåede målet om min. deltagelse i semifinalerne og dermed VM-points.

Ikke Corvettes dag
Jan Magnussen og Antonio Garcia havde ikke nogen god dag i Canada, da sjette afdeling af IMSA WeatherTech SportscarChampionship blev afviklet på Canadian Tire Motorsport Park. Holdet sluttede på syvendepladsen.

Dansk succes i Japan
De to danske deltagere i BlancPain GT World Challenge Asia havde en god weekend på Fuji-banen i Japan, og hentede værdifulde points til mesterskabet.
Christina Nielsen og holdkammerat hos Bamboo Racing nåede endda en tur på podiet i generalklassementet for deres tredjeplads i søndagens løb. Sammenlagt er Christina og Darryl O’Young på femtepladsen i kategorien for Silver-kørere.
Frederik Schandorff og Alex Au sluttede på tredjepladsen i klassen Pro/Am i begge løb, og konsoliderede dermed deres samlede andenplads med deres Lamborghini-hold.

Karrierens bedste for Grundtvig
Mikkel Grundtvig sikrede sig i fjerde afdeling af det franske Formel 4-mesterskab karrierens hidtil bedste resultat, da han vandt det ene af rundens tre løb. Runden blev afviklet på Circuit de Lèdenon i Frankrig.


Christina Nielsen og Darryl O’Young på podiet på Fujibanen
(Foto: Christina Nielsen Racing)

 

Det sker

I weekenden 13 – 14. juli er stort set alle DASUs formeltalenter i aktion, anført af F1-stjernen Kevin Magnussen. Men også sportsvogne, GT og karting er på plakaten.

Danskere på Silverstone
Det britiske Formel 1 Grand Prix på Silverstone hører til et af mesterskabet helt store klassikere. Det var på denne bane efterkrigstidens første Grand Prix blev afviklet i 1950, og banen har med forskellige ophold været på kalenderen siden.
Kevin Magnussen i Formel 1 og Christian Lundgaard i Formel 3 skal forsøge at score points igen efter et par uheldige løb, mens Mikkel O. Pedersen skal fortsætte momentum i Porsche Super Cup, hvor han indtager en fremragende tredjeplads.
Følg med på www.formula1.com, www.fiaformula3.com/ og www.racecam.de.
Viasats kanaler bringer det meste af begivenhederne på Silverstone live; se hvornår på www.viasat.dk/tv-guide. Løbet for Porsche Super Cup kan også følges på Eurosport.

Formel-fest samt GT på Red Bull Ring
Fire danskere er til start på Red Bull Ring i Østrig den kommende weekend.
Kun en uge efter sin fantastiske weekend i Ungarn, hvor han vandt tre ud af tre løb, stiller Frederik Vesti atter til start, når fjerde afdeling af FIA Regional F3 Championship køres på Red Bull Ring i Østrig. Yderligere info på www.f3regional.com/
Nikolaj Kjærgaard igen til start for Carlin-teamet i sjette runde af Euroformula Open-løbsserien, www.euroformulaopen.net
Oliver Rasmussen deltager i afdeling af det Italienske F4-mesterskab, www.f4championship.com/.
Endelig, på samme bane, er Frederik Schandorff til start i GT Open. Sammen med medkører Kang Ling indtager han andenpladsen i kategorien ProAm. Læs mere på www.gtopen.net.

Rasmussen i Toronto
På bybanen i Toronto, Canada, er den nyslåede student Christian Rasmussen i aktion i femte afdeling af USF2000 Championship. Christian er inden løbet på en samlet ottendeplads for Jay Howard Racing.
Læs mere på www.usf2000.com

Danske kartingtalenter til start i Tyskland
18 danske kartingkørere er tilmeldt fjerde afdeling afDeutsche Kart Meisterschaft (DKM), der køres den kommende weekend på banen i Kerpen.
Følg med Live på www.kart-dm.de

VM-chance til Nicklas Nielsen
Nicklas Nielsen fik et karriere-boost af dimensioner, da han den forgangne uge blev præsenteret som deltager i den kommende sæson af World Endurance Championship (WEC). Nicklas skal til start for Ferraris AF Corse i kategorien GTE Am sammen med de to erfarne kørere Emmanuel Collard og François Perrodo. Udtagelsen betyder bl.a. at østjyden skal debutere på Le Mans 2020.
VM-sæsonen starter 1. september på Silverstone.
Læs mere på www.facebook.com/nicknielsenn/