Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Volkswagen slår 20 år gammel rekord på Goodwood Festival of Speed

Diverse 
07/07/19 

Volkswagens elektriske racer ID.R kører fra rekord til rekord. Sidste år satte den ny rekord på Pikes Peak International Hillclimb i Colorado og tidligere i år satte den ny omgangsrekord for elbiler på den udfordrende Nürburgring Nordschleife-bane. I denne weekend har ID.R kørt endnu en rekord hjem ved at gennemkøre hillclimb-banen på Goodwood Festival of Speed (England) i tiden 00:41:18 sekunder.
 

Dermed slog ID.R den hidtidige rekord på 00:41:60, der blev sat af Nick Heidfeld for 20 år siden i en McLaren MP4/13 Formel 1. ID.R gennemkørte den 1,87 km lange Goodwood-bane med en gennemsnitshastighed på 163,15 km/t.


(Foto: Volkswagen)

Ligesom ved de to foregående rekordforsøg var det igen den dobbelte Le Mans-vinder Romain Dumas, der sad bag rattet, da ID.R kørte på Goodwood. ID.R er hver gang blev videreudviklet og tilpasset de udfordringer hver enkel bane kunne byde på. På Goodwood er det maksimal motorkraft og lav vægt, der tæller, da det er et sprintløb. ID.R vejer inklusiv fører 1.100 kg og drives af en elmotor, der yder 500 kW og 650 Nm, hvilket er nok til at sprinte fra 0-100 km/t på kun 2,25 sekunder og nå en topfart på 270 km/t.

Direktør for Volkswagen Motorsport, Sven Smeets, udtalte i forbindelse med ID.R’s nye rekord: ”Goodwood Festival of Speed Hillclimb er et af de mest ikoniske hillclimb-løb i verden. Banen er smal og svær at mestre, og der er ingen plads til at begå fejl. Dumas og hele Volkswagens team leverede en fejlfri præstation og kunne sætte ny rekord. Bilverdenen og motorsport gennemgår store forandringer i disse år. Elbiler bliver stærkere og stærkere, og det er fantastisk at se dem kører lige op med racerbiler, der kører med forbrændingsmotorer. I 2018 kørte vi også med ID.R på Goodwood, hvor den satte en tid på 00:43:86 sekunder, men i år var bilen 3 sekunder hurtigere. Det fortæller noget om vores udvikling af bilen.”


(Foto: Volkswagen)

Se ID.R sætte ny rekord på Goodwood Festival of Speed her

Se ID.R sætte ny rekord for elbiler på Nürburgring her

Se ID.R sætte ny rekord på Pikes Peak International Hillclimb her

Volkswagen Danmark