Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Trafik

8 ud af 10 tager bilen på ferie

Trafik 
05/07/19 

Bilen er for mange en vigtig del af ferien, viser ny undersøgelse, FDM har lavet. Frihed og større fleksibilitet er hovedårsagen til, at mange vælger at køre selv.
Ferietrafik og tyske Staus er tilsyneladende ikke noget, der skræmmer danskerne. 8 ud af 10 danskere drejer bilnøglen, når de i disse uger tager på ferie. Bilen indgår nemlig som en vigtig del af danskernes ferieformer, viser en ny undersøgelse, FDM har fået lavet.
 

Blandt de adspurgte, der har planlagt deres sommerferie, svarer 60 procent, at de kører på ferie i egen bil til enten Europa eller i Danmark. Godt 25 procent svarer, at de flyver til feriedestinationen og her lejer en bil.


Kør selv-ferie ud i Europa har gennem årtier været blandt danskernes foretrukne ferieformer. 8 ud af 10 tager bilen på ferie i enten udlandet eller Danmark, viser ny undersøgelse
(Foto: FDM)

Undersøgelsen viser også, at det særligt er blandt de 30-49-årige, det er populært at tage på kør selv-ferie. Her kører hele 66 procent på ferie til udlandet eller i Danmark, mens godt 21 procent flyver og lejer bil på destinationen.

”Kør selv-ferie har i over fem årtier været en af danskernes foretrukne ferieformer. Der er ingen tvivl om, at bilen for mange stadig indgår som en vigtig del af ferien. Særligt for børnefamilier er det også en oplagt ferieform, da det er en nem måde at rejse med familiens mindst medlemmer, og den ekstra bagage, som eksempelvis barnevogn, der ofte følger med,” siger salgs- og indkøbschef i FDM travel Jesper Ewald.

Det er især friheden og de muligheder, bilen giver, der får mange til at sætte sig bag rattet. I undersøgelsen svarer 44 procent, at det er fleksibiliteten undervejs og på feriestedet, der får dem til at tage bilen på ferie. 8 procent svarer, at det er økonomien, der er den primære årsag, mens det for 3,5 procent er hensynet til klimaet.

”Kør selv-ferie behøver ikke være lig med kø-kørsel på den tyske Autobahn. Bilen giver netop fleksibiliteten til at køre turen i sit eget tempo og tage et par stop undervejs og opleve steder, man normalt ellers ikke vil komme forbi. Det fremgår også tydeligt af svarene i undersøgelsen,” siger Jesper Ewald.

Undersøgelsen er foretaget for FDM af Voxmeter i uge 25 blandt 1.029 danskere. Af dem har 617 planlagt deres sommerferie.