Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula 3

Christian Lundgaard vil vinde Formel 3 mesterskabet

FIA Formula 3 
19/06/19 

Den danske Renault Formel 1 juniorkører Christian Lundgaard har ændret sin målsætning for sæsonen forud for den kommende weekends anden afdeling af Formel 3 mesterskabet, der afvikles på Paul Ricard i Frankrig sideløbende med Formel 1. Christian Lundgaards resultater ved første afdeling, der blev afviklet på grandprix banen ved Barcelona i maj, har givet den unge racerkører blod på tanden og hans mål for sæsonen er nu at vinde mesterskabet.
 

Ved første afdeling kørte Christian Lundgaard, der kører for ART Grand Prix, først over målstregen i det store Formel 3 felt på 30 biler. Men en ærgerlig misforståelse under en gulflagsperiode, der ikke gav Lundgaard nogen fordel, gav efter løbet en fem sekunders straf og sendte ham ned på andenpladsen i løbet. Ved søndagens løb kørte Lundgaard flere gode point hjem til mesterskabet og forud for denne weekends to løb på Paul Ricard er han på andenpladsen i mesterskabet. Og selvom 20 af feltets 30 kørere, modsat Christian Lundgard, har en sæson eller mere erfaring fra GP3 eller Formel 3, så tror Lundgaard efter løbet i Spanien, at han kan være med til at kæmpe om mesterskabet.


Christian Lundgaard fører første løb i Barcelona
(Foto: FIA Formula 3)

"Forud for første afdeling vidste vi ikke rigtig, hvor stærke vi var" forklarer Christian Lundgaard. "Prema Racing så rigtig stærke ud med alle deres tre kørere, men jeg fik vist at vi godt kan slå dem. Særligt Robert Shwartzman og Marcus Armstrong ser stærke ud og der er ikke plads til fejl eller dårlige weekender, hvis vi skal slå dem i mesterskabet. Men det er helt klart mit mål og jeg er sikker på, at jeg sammen med mit team ART Grand Prix kan levere den rigtige pakke, til at kunne kæmpe med om sejren. Og så skal jeg også håbe på, at mine holdkammerater Max Fewtrell og David Beckmann kan køre nogle stærke løb og være med til at tage point fra Prema Racing, samtidig med at jeg selvfølgelig gerne selv skal slutte foran dem...".

Mesterskabsstillingen forud for anden afdeling
Robert Armstrong (Prema Racing), 37 point
Christian Lundgaard (ART Grand Prix), 24 point
Jehan Daruvala (Prema Racing), 23 point
Marcus Armstrong (Prema Racing), 21 point

Tider for anden afdeling af Formel 3
Kvalifikation, fredag den 21. juni kl. 17.50
Løb 1, lørdag den 22. juni kl. 10.30
Løb 2, søndag den 23. juni kl. 9.55

Kvalifikationen og begge løb kan ses live på TV3 Sport.

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Paul Ricard
  • 23/06/19 - Paul Ricard - FIA Formula 3
  •      ASETEK SIMSPORTS