Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Deltagerne boltrede sig i rally sprint

Rally Sprint 
19/06/19 

Som forventet gik rally-startfeltet til vaflerne, da Motorsport Nordjylland (MNJ) blændede op for den vestdanske finale for Yokohama-mesterskabet 2018. Tilskuerne havde godt overblik til hele rally sprintet på Rally Cross-rundbanen
 

- Deltager-interessen var yderst flot, konstaterer løbsleder Kim Naujokat Jensen. – Der kom således flere rallyteams til start fra Sjælland. Startfeltet tog småregnen med godt humør, og de roste muligheden for at teste på løst underlag – både tørt og vådt.


Jan Petersen og Jeannette Kvick fremviste flot sidelæns firehjulsdrift på Nysum Banen.

I front var der flaget op til en flot 4WD-dyst. Den stod mellem MNJ’erne: Jan Petersen og Jeanette Kvick i VW Polo S2000 mod sydøstjyderne: Ib Kragh og Bo Mølgaard Jensen i Skoda Fabia R5.


Ib Kragh og Bo Mølgaard Jensen scorede en flot generalsejr under de svære vejrbetingelser.

- Jeg har kørt mange Rally Cross-motorløb på Nysum Banen med 2-hjulstræk, forklarer Jan Petersen. – Det kræver en lidt anden køreteknik med 4WD, og ideallinjerne er også lidt anderledes. Der er en helt anden balance i rallybilen, når man har power på alle fire hjørner.


Jan Petersen og Jeanette Kvick var tæt på at vinde generalsejren i Yokohama Vest rally sprintet på Nysum Banen.

- Vi har bøvlet lidt den optimale opsætning af rallybilens undervogn i foråret, supplerer co-driver Jeanette Kvick. - Første og andet heat blev derfor brugt til at skyde os ind på de set up-forbedringer, som vi havde forberedt til rally sprintet. Vi satte derfor nogle sekunder til i fighten mod Ib Kragh og Bo Mølgaard Jensen.

Til tredje og fjerde heat blev der lukket op for regnsluserne: - På det våde underlag tog vi revanche og vandt begge regn-heat. Vi var tæt på samtidig at score generalsejren, men manglede lidt over 2 sekunder til Ib Kragh og Bo Mølgaard Jensen.


Rallyparret Christian André L.F. Christensen og Anders Gade Nielsen scorede spektakulære oplevelser med en afkørsel og en knækket bremseslange.

- Sammen med Christian A.L.F. Christensen debuterede jeg i rally sprint med vores Peugeot 106 GTI, fortæller co-driver Anders Gade Nielsen. – I andet heat blev noget dramatisk, da vi oversatsede og havnede ude i sikkerhedssandet. I fjerde heat knækkede vi en bremseslange, men fik rallybilen helskindet hjem over målstregen.


MNJ’erne var godt tilfredse med deres debut i rally sprint.

For rallyparret, Niels og Inger Bjerre, startede Yokohama Vest-sprintet lidt uventet: - I første heat knækkede der et motorophæng, og vi måtte køre ud fra rundbanen uden målflag. Dette gav et tidstillæg på 50 sekunder, som vi ikke kunne nå at indhente i forhold til konkurrenterne, selv om vi fik motoren svejset tilbage på rette plads igen.


Et knækket motorophæng måtte svejses for Niels og Inger Bjerre, som ikke havde mulighed for at indhente det idømte tidstillæg for ikke gennemført heat.

I Micro Cup-klassen vandt Benny og Thomas Kudahl i Ford Fiesta 2: - På forhånd vidste vi, at vi ikke gjorde os gældende i generalklassementet. Konceptet for Micro Cup er rallybiler med højest 1.250 ccm. motor (max. 75 HK), hvilket giver et overskueligt budget for deltagelse i rally-løbene.


Benny og Thomas Kudahll scorede en klassesejr på Nysum Banen i deres Ford Ka 2.

Det var en speciel oplevelse at køre Nysum Banen modsat den normale konkurrence-retning, og vi hjemkørte nogle fornuftige heattider på det regnfedtede underlag.


MNJ’erne var glade for udfordringerne på Rally Cross-rundbanen.

- Alt i alt blev Yokohama Vest-rally sprintet afviklet uden forsinkelser, afslutter Kim Naujokat Jensen. – Deltagerne var godt tilfredse med de afvekslende udfordringer på motorbanen. Løbsledelsen fik derfor mange positive tilbagemeldinger fra startfeltet.


Kim Naujokat Jensen (t.h.) og ægteviven Maike fik mange positive reaktioner efter MNJ-arrangementet på Nysum Banen.

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: