Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

Jacob Sevel fik sit gennembrud i DS3 Cup

DS3 Cup 
15/06/19 

Jacob Sevel og CMD Motorsport har på rekordtid fundet formen i den stærke motorsportsklasse Citroën DS3 Cup, efter de debuterede sidste måned. Her blev weekenden rundet af med en podieplads, mens det i den forgangne weekend endte helt på skamlens øverste trin for racerkøreren fra Brædstrup.
 

Finalesejr til trods, så begyndte det alt andet end strålende for CMD Motorsport. Lørdagens kvalifikation blev efter to omgange afbrudt for teamet, da en støddæmper knækkede. Det satte sit klare præg på tiderne, og en kedelig 14. plads blev således udgangspunktet for jagten på mesterskabspoint.

Støddæmperen blev skiftet, og jagten gik fra start i lørdagens heat på avancement, hvilket i høj grad lykkedes, for Jacob Sevel fik bragt sig helt frem på en fjerdeplads efter 20 minutters intens fight på banen. Med fjerdepladsen i hånden fulgte også en startposition som treer i søndagens finale, der som bekendt endte med sejr.

- Vi skrev planen på tavlen i morges, så den udførte jeg, griner Jacob Sevel og fortsætter:

- Ej, det var et super godt ræs, og jeg fik i store træk min plan til at lykkes. Jeg brugte starten til at komme væk, men til sidst kom jeg igen under pres fra Thomas Faraas, der fører mesterskabet for tiden. Jeg er ekstremt glad for, at vi allerede står her med en løbssejr, siger Jacob Sevel.

Tæt fight
Indsatsen er for alvor blevet bemærket i og udenfor DS3 Cup. CMD Motorsport er kommet med i klassen i denne sæson, og har på de to allerførste løbsweekender med den nye bil hentet en tredjeplads i Norge og nu en sejr på Jyllandsringen:

- Det er så fedt, at vi kan komme her med et nyt hold og bare være med helt fremme fra start. Normalt siger folk ellers, at DS3 Cup er en klasse, som godt kan kræve noget tid at blive god i - simpelthen fordi alle bilerne er ens, og at det er så små marginaler, der skiller os ad, forklarer Jacob Sevel og tilføjer:

- Vi har lynhurtigt fået fanget, hvordan bilen skal sættes op, og det her kunne aldrig lade sig gøre uden et godt og solidt team. Vi fik sejren hjem i den her weekend, men nu har vi kørt to løbsweekender, der sådan set begge er startet skidt og sluttet godt. Så jeg håber, at vi får en god weekend hele vejen i Padborg Park næste gang - der skal vi i top tre, ellers bliver jeg pigesur!

Næste løb for CMD Motorsport og Jacob Sevel er allerede i denne weekend på Padborg Park.

CMD Motorsport / Jacob Sevel


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 09/06/19 - Jyllandsringen - DS3 Cup
  •