Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Sturup Raceway er tilbage

Youngtimer 
29/05/19 

I Pinse weekenden den 8. og 9. juni afvikles 3. afdeling af Youngtimer mesterskabet på Sturup Raceway i Sverige, løbet arrangeres i samarbejde med Svedala Motorklubb og har titlen ”10 Th’ int. Copenhagen GP”
 

Tilmeldingen er åben, og informationer findes på: www.svedalamotorklubb.se

Sturup Raceway er med sine 2087 meter, kompakte layout og mange forskellige svingtyper, en bane hvor kørerne i den grad er på arbejde, en bane hvor teknik er vigtigere end hestekræfter.
Banen fik sidste år ny asfalt, til gavn for både greb, fart og mindre dækslid.

For publikum er det kompakte layout helt perfekt, fra tribunen i midten kan man se hele banen, hvilket gør løbene særdeles seværdige for publikum, og så ligger Sturup Raceway kun en halv times kørsel fra København.
Udover Youngtimerne afvikles blandt andet også 7’er race og Aquila Synergi cup.
Lørdag afvikles træning /kvalifikation om formiddagen, og heats om eftermiddagen.
Søndag afvikles heats for de forskellige klasser hele dagen.

I Youngtimer klasse 2 holdes den officielle banerekord stadig af Steffen Sylvest, som for 12 år siden rundede banen i 1 min og 9 sek. i sin Alfa 33, -banerekorderne i både klasse 1 og 3 holdes af Michael Vesthave, og er fra 2015 og 2016.
Når youngtimerne om to uger rammer Sturup, er det med et felt der formentlig er stærkere end nogensinde, så mon ikke banerekorderne står for fald?.
De første to afdelinger er afviklet på henholdsvis Jyllandsringen og Ring Djursland, og i toppen af tabellen for klasse 1, 2 og 3 ligger nu henholdsvis; Martin Sørensen, Ole Sondrup og Peder Skipper.

Foreningen YT-Nordic har valgt at prioritere løbet på Sturup, og inviterer derfor alle Youngtimere og deres mekanikere på fælles spisning lørdag aften.
YT-Nordic betaler gildet, og Youngtimerne skal blot melde sig til på YT-Nordics facebookside: www.facebook.com/YTNordic

Thomas Bakke
HMS


Læs mere om:
  • Sturup Raceway
  • 09/06/19 - Sturup Raceway - Youngtimer - DM
  •