Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

Syddjurs Racing og Classic Race Aarhus 2019

Classic Race
Aarhus 

22/05/19 

I Bededagsferien kunne Classic Race Aarhus fejre ti års jubilæum; ti år med den smukkeste gadebane, fantastisk stemning, spændende og unikke biler og ikke mindst alletiders racerløb.
 

Selvom Syddjurs Racing normalt slår sine folder i langdistanceløbet Danish Endurance Championship, er det blevet en tradition også at stille op som Youngtimer til Danmarks smukkeste gadeløb, Classic Race Aarhus. Rasmus Pedersen sad igen i år bag rattet på teamets Peugeot 106 GTi med startnummer 311.

Fredagens træning og tidtagning blev – heldigvis – gennemført i silende regn, så 311’erens præference for vådt føre kunne udmønte sig i en startplacering som nummer to i klassen, og samlet nummer 14 af de i alt 29 startende biler.

Klassens første heat blev afviklet lørdag morgen. Det efterårsagtige vejr, den fugtige bane og bevidstheden om kontant afregning ved kontakt med betonbarrierne betød, at der ikke blev sat nogle banebrydende omgangstider, men på trods af det, så var spændingsbarometret højt.

Rasmus startede som to’er for klassen bag klassens poleposition, en Opel Corsa, og foran en klassens tredje startposition, en Citroën Saxo. Corsa’en havde tilsyneladende sig egen agenda og kom relativt hurtigt uden for rækkevidde. Anderledes stod det til med Saxo’en, som på ingen måde havde tænkt sig at opgive kampen. I samtlige tre heats duellerede Peugeot’en og Saxo’en indædt om andenpladen. Heldigvis lå Saxo’en bag Peugeot’en langt det meste af tiden. Kigger man på onboard-optagelser fra løbene, så kan det ligne en hyggelig tur i skoven. Havde man til gengæld kunne se i bagspejlet, havde man iagttaget et sandt inferno, og med så tæt dyst føles 13 minutter plus en omgang, som et heat består af, pludselig som rigtig lang tid.

De tre dyster fordeltes med heat 1 til Rasmus og 311’eren, heat 2 til Saxo’en og heldigvis gik heat 3 også til Rasmus og 311’eren. Dermed kunne han stige på podiet sidst på formiddagen søndag og modtage pokalen for andenpladen i Youngtimer division 3.

Resultatet fra Classic Race Aarhus er uden indflydelse på teamets deltagelse i Danish Endurance Championship.

Kalender 2019
25. – 26. maj; Ring Djursland, Kolind
22. – 23. juni; Ring Djursland, Kolind
23. – 25. august; Padborg Park, Padborg
12. – 13. oktober; Padborg Park, Padborg

Følg teamet på facebook.com/syddjursracing

Syddjurs Racing
Camilla Vissing Mogensen


Læs mere om:
  • Rasmus Pedersen
  • Syddjurs Racing
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 19/05/19 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •