Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Årets historiske sæson skudt i gang på FDM Jyllandsringen

Historisk 
06/05/19 

Den femte udgave af Danish Master Racing Festival blev afviklet
Årets sæson indenfor den historiske asfaltbanesport blev i den første weekend af maj skudt i gang på FDM Jyllandsringen. Såvel deltagerne på de klassiske motorcykler som deres kolleger bag rattet af de historiske biler skulle for første gang i år kæmpe om point til de forskellige mesterskaber, og i flere af klasserne blev deltagerne i den grad udfordret.
 

Således stod deltagerne ved Danish Masters Racing Festival lørdag morgen op til sne på racerbanen øst for Silkeborg, men heldigvis var der kun lidt tilbage på de grønne arealer, da tidtagningerne gik i gang. Men senere under weekenden blev deltagerne i et af Youngtimer-felterne for de nyeste biler mødt af en pludselig haglbyge. Det forøgede omgangstiderne med 16-18 sekunder, men selv om Youngtimer-kørerne alle var startet på glatte slicksdæk, var der ingen afkørsler af den grund!


Martin Sørensen endte med at triumfere i Youngtimer-klassen for de yngste af de gamle biler
(Foto: Morten Alstrup)

Ved Danish Masters Racing Festival kunne specielt to kørere fejre markante jubilæer i motorsporten. Og begge gjorde det med manér.

Tilbage i foråret 1969 kørte Benny Hall, Køge, sit første asfaltbaneløb på netop FDM Jyllandsringen. Han var tilbage på banen, hvor han i sin cremefarvede Lotus Cortina kørte sig til den samlede sejr i division 3 for bilerne i den såkaldte 65-klasse.

I klassen for 71-biler var Flemming Hansen, Lynge, dagens jubilar. Der går endnu nogle år, inden han kan fejre sit 50 års jubilæum indenfor motorsporten, men i 1999 stillede han for første gang op i et historisk løb i en Sunbeam Imp. Og her 20 år senere sad han stadig bag rattet af den lille hækmotoriserede bil, og med den vandt han klassen for biler op til 1.000 cm3 bygget i perioden frem til 1971.


For 20 år siden kørte Flemming Hansen for første gang historisk race i en Sunbeam Imp. I weekenden vandt han sin klasse ved Danish Masters Racing Festival.
(Foto: Morten Alstrup)

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 05/05/19 - Jyllandsringen - Youngtimer - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her