Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Synergy Cup

God sæsonstart for Aquila Synergy Cup på Padborg Park

Aquila Synergy 
01/05/19 

Aquila Synergy Cup I træningen var Magnus Taulborg hurtigst foran William Wulf og Kevin Brandsborg. Kvalifikationen gav et lidt andet resultat, Magnus Taulborg igen først men nu med Kevin Suenson som nr. 2 og Kevin Brandsborg som nr. 3.
 

Det blev de tre forreste til det første heat i år 2019 af det danske Aquila Synergy Cup. Som sidste år så var der tæt kørsel, men ganske fair kørsel og det endte med Kevin Brandsborg som vinder med Kevin Suenson 0,358 sekunder efter og på tredjepladsen William Wulf. Hurtigste omgangstid blev sat af Malthe Adolphsen som desværre satte Synergy racerbilen af i svinget ”Big Mac” og heller ikke fuldførte løbet. Hurtigste mand i kvalifikationen, Magnus Taulborg havde kontakt med en anden kører, og sluttede som sidst af de fuldførende.


I heat 1 kommer Kevin Brandsborg i grøn nr. 37 forbi Kevin Suenson i sort nr. 8

I heat 2 starter man som man slutter i heat 1. Dvs. sidst Malthe Adolphsen og næst sidst Magnus Taulborg. Det skulle der blive vendt op og ned på i heat 2, Kevin Suenson var hurtigst i starten, men som vi også så sidste år, så kunne Kevin Brandsborg bremse meget sendt for enden af langsiden på Padborg Park, og lidt slipstreaming kan han også finde ud af, så Kevin Brandsborg vinder også heat 2, foran Kevin Suenson. Magnus Taulborg lavede en lynstart og var hurtigt oppe blandt de forreste, han fik dog ved et uheld ramt nogle kontakter i racerbilen ved et gearskifte rundt i svinget efter langsiden, og Benjamin Frislund var lige oppe og have kontakt med bagenden af Magnus’ Synergy racerbil. Det blev snakket igennem i pitteltet og det kunne jo ikke laves om. Magnus fik kæmpet sig op på en tredjeplads i heat 2. De nye unge kører fra gokart klasserne viste gode takter og placerede sig pænt i de to heat. Desværre gik det ikke så godt for Lasse Ploeg i heat 2, han havde motorproblemer, den trak ikke som han var vandt til og stoppede på næst sidste omgang. Lasse havde dog kørt omgange nok til at få point for sin kørsel, men sådan kan motorsport også værre.


Stående kørermøde
(Foto: Aquila Foto)

I de to første heat så vi at de lidt ældre kørere godt kunne ”bide skeer” med de unge med gokart erfaring, Julie Antonina Sørensen og Mads Damgaard havde flere gode dueller med de nye fra gokart klasserne. Hverken Julie eller Mads har den store erfaring med racerløb.


I heat 2 kommer Magnus Taulborg (nr. 21) hurtigt op til Kevin & Kevin (nr. 37 og nr. 8)

Startlisten til finaleheatet bliver i 2019 beregnet ud fra de point kørerne har tjent hjem i kvalifikationen, heat 1 og heat 2 og så sådan ud til det sidste heat søndag den 28. april:
Kevin Brandsborg – Kevin Suenson – Magnus Taulborg - William Wulf – Benjamin Frislund – Lasse Ploeg – Julie Antonina Sørensen – Mads Damgaard –. Malthe Adolphsen.

Det blev så søndag den 28. april 2019, og finaleheatet i Aquila Synergy Cup skulle køres på Padborg Park. Lasse Ploeg hang lidt med næbbet over at hans motor satte ud og ikke havde trækkraft nok. Et par mekanikere gik i gang med at undersøge og arbejde på bilen efter aftensmaden. Motorstyring, utætheder ved indsugningen, og alt muligt andet blev kontrolleret og set efter. Klokken 3 søndag morgen var de færdige og mente at nu var racerbilen som den burde være. Først på dagen stillede kørere, medhjælpere, familie mm. til morgenmad, dog ikke lige Mads Damgaard der var taget hjem til nogle private opgaver. Han stillede jo så heller ikke til start.


I finaleheatet var der også godt race lidt nede i feltet, tæt kamp om pladserne 4 – 6. I nr. 25 William Wulf, i nr. 31 Benjamin Frislund og i nr. 16 Lasse Ploeg
(Foto: Aquila Foto)

Det havde regnet om formiddagen og den eneste kører i feltet der har kørt race i en Aquila Synergy racerbil før på våd bane var Kevin Suenson, han har endda kørt træning i snevejr på Padborg Park. Det var noget Kevin Suenson kunne drage nytte af i finaleheatet, erfaringen med bilen i vådt føre og så fordelen af at vide at det er noget man har klaret før. På første omgang går Kevin Suenson i front og fører med næsten syv sekunder efter første omgang. De to forfølgere er dog kun cirka 5 sekunder efter når finaleheatet bliver flaget af.

Banen tørrede op i løbet af dette heat og Kevin Brandsborg og Magnus Taulborg vandt lidt ind på ”Vildsvin Junior”. Kevin Brandsborg fik en pæn start og var på første omgang et stykke foran Magnus Taulborg og holdt en afstand ned til ham på et par sekunder. Magnus kommer tættere og tættere på Kevin B. og på omgang 10 går han forbi ham og sikrer sig en andenplads med 0,18 sekunder foran Kevin Brandsborg.

Der var også et spændende race imellem de tre næste kørere, de unge talenter fra gokart der havde deres debut i Aquila Synergy Cup i denne weekend på Padborg Park. Fra startplacering nr. 4, 5 og 6 gik William Wulf, Benjamin Frislund og Lasse Ploeg fra start, Benjamin bliver overhalet af Lasse på første omgang, og på anden omgang går Lasse så forbi William, men på 4. omgang er William igen foran Lasse og de kæmper og følger hinanden tæt og på 9. omgang går Lasse igen forbi William og holder føringen hjem til målstregen med 0,6 sekunder ned til William som dog er tæt på at blive hentet af Benjamin der slutter på 6. pladsen 0,048 sekunder efter William. Det må have været lykken for Lasse Ploeg at få racerbilen tilbage i fin form igen, og han har nok sendt nogle gode tanker til de mekanikere der brugte deres nattesøvn på at gøre den klar.

7. og 8. pladsen blev der også kæmpet om, Malthe Adolphsen tager starten foran Julie Antonina Sørensen, men hun kører sig op, kommer forbi Malthe, men han overhaler Julie på omgang 10 og holder sin placering hjem med 0,33 sekunder.


Resultatet af finaleheatet det totale klassement, fra venstre: Kevin Brandsborg nr.3, Kevin Suenson nr.1 og Magnus Taulborg nr. 2
(Foto: Brian Brandsborg)

Alt i alt et spændende finaleheat, med flere flotte dueller forskellige steder i feltet. Racerbanen tørrede lige så stille op og fra at starte med de bedste omgangs tider på 1:19 sluttede de omkring 1:11. Alle kørere på nær en satte bedste omgangstid på de to sidste omgange.

Man skal lige bemærke at i år gives der kun pokaler til placeringer i finaleheatet. Den samlede pointstilling bliver den der afgør mesterskabet.


U – 18 mesterskabet, finaleheatet, fra venstre Lasse Ploeg nr. 3 Magnus Taulborg nr. 1 og Kevin Brandsborg nr. 2.
(Foto: Brian Brandsborg)

Samlet set bød denne weekend på rigtigt underholdende og tæt race i Aquila Synergy Cup, og samtidigt også fair race, i de tre afholdte heat var der kun safetycar på banen i heat1 hvor en kører var kørt af banen. Vi regner med at det gode niveau i løbsserien holder. Den svenske afdeling af Aquila Synergy Cup afvikles med de første løb den 4. – 5. maj på Mantorp Park. Den næste løbsweekend i den danske serie er den 25. – 26. maj på Kinnekulle Ring i Sverige. Her afvikles både den danske og den svenske afdeling af Aquila Synergy Cup.


Pointstillingen efter åbningsløbet

Aquila Synergy Cup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 28/04/19 - Padborg Park - Aquila Synergy
  •