Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

En hektisk weekend for Njor Racing sætter sæsonen i fare

1600 Challenge 
01/05/19 

Det var en spændt Mikkel Njor, der lørdag den 27. april satte sig ind i sit nye køretøj for at tage hul på årets sæson for Njor Racing. Bilen er en Peugeot 207 1.6 VTi, med denne vil Mikkel hente metal hjem fra de danske baner gennem årets Yokahoma 1600 Challenge.
 

En måned inden weekendens løb opdager holdet, at den ene støddæmper på bilen er defekt. Og det er på et hængene hår, at de nye dele kommer hjem fra England om tirsdagen. Holdet nåede dog at få monteret de nye dele og gjort bilen klar torsdag aften, til sæsonens første løb i Padborg Park samme weekend.

Under træningen lørdag morgen opdager Mikkel mindre problemer med det ene tændrør, men kører af banen med selvtillid, efter at have prøvet kræfter med sit nye køretøj. Problemet med tændrøret blev løst inden tidtagningen senere på dagen, hvor Mikkel kører sin bedste tid på 1:11:9. En tid der lå 1,5 sekund fra hurtigste omgang, og sikrede Mikkel en startplacering som nr. 8 i første heat den efterfølgende dag. Mikkel Njor var dog ikke tilfreds med denne placering: ”indsæt citat tidstagningen og den manglende fart”. Det viser sig, at bilen, af uvisse årsager, mangler næsten 25 HK.

Det lykkedes ikke holdet at finde årsagen til den manglende fart, men til holdets glæde dækkes banen i Padborg af regn søndag morgen. Holdet håber på at kunne hente noget af den mistede tid på den våde bane. Mikkel Njor formår i det første sving at hente 4 pladser, og ligger herefter og kæmper om 3. pladsen. Kort tid efter bliver Mikkel dog skubbet kortvarigt af banen, og mister herved 2 placeringer. Under de afsluttende runder lykkedes det Mikkel, at hente de to placeringer igen, og heatet afsluttes med en 4. plads. Dommeren vælger ikke at straffe køreren, som kørte Mikkel af banen under løbet, og Mikkel udtaler: ”Det er der jo ikke noget at gøre ved, nu kigger vi frem mod næste løb, hvor vi starter P5”.

I andet heat, senere på dagen, kommer Mikkel godt fra start. I 3. sving begynder tingene dog at gå galt for Mikkel, da nogle biler foran skubber hinanden af kurs. Mikkel ender med at snurre en omgang i forsøget på at undgå de andre kørere, og Mikkel mister et par placeringer. En omgang senere skrider et par kørere igen foran Mikkel, der kolliderer og beskadiger sit køretøj. Med en beskadiget bagbro mister Mikkel placeringer, og ender på en 9. plads. ”citat om hvordan bilen svingede efter skaden og var svær at styre” En tæt kamp om 8. pladsen opstår i sidste sving, hvor Mikkel bliver skubbet af banen, og rammer en række bump. Et af disse sender Mikkels bil flyvende, og efter at have rullet en omgang ender køretøjet på siden. Løbet bliver omgående stoppet, og sikkerhedspersonel løber ud mod den havarerede bil. En tommel op afslører, at Mikkel er i god behold.


(Foto: Ewert Foto)


(Foto: Ewert Foto)

Selvom, at Mikkel slap uden skrammer, er der kommet større skader på bilen, som følge af uheldet. Holdet mener ikke, at bilen kan reddes: ”Hele karossen er smadret, så det vil være billigere at bygge det hele over i et nyt karosseri”. Hvad der skal ske resten af sæsonen, er endnu uvist for holdet, der nu mangler et køretøj.

Andreas L. Enevoldsen


Læs mere om:
  • Mikkel Njor
  • Padborg Park
  • 28/04/19 - Padborg Park - 1600 Challenge
  •