Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Gode råd til Legend-debutant i mesterbil

Legends Car 
17/04/19 

Bilen er let at genkende. Det hvide med det grønne. Men nummer 21 er blevet til 254, og i den lille racerbil sidder Legend-debutanten Jesper Dalsgaard fra Vejle. Det er altså en ny mand i mesterbilen, som i 2018 havde Michael Christensen som vognstyrer.
 

I et felt med 50 tilmeldte kørere i OK MOBIL 1 LEGEND CAR CUP er Jesper Dalsgaard én af de mange nye, men han skal ikke køre langt for at få gode råd. Jesper Dalsgaard er en del af Racing Team Næsbjerg Gulve, og han får gode råd fra den velkørende teamchef Lars Ebbesen.

Og er der én, der kender mesterbilen fra 2018-sæsonen, så er det netop Lars Ebbesen. Han var den, der hele sæsonen igennem udfordrede Michael Christensen. Nogle gange foran, ofte side om side - eller lige efter. Lars Ebbesen blev nr. 2 i Legend-mesterskabet, men i den kommende sæson stiller han op i Old Boys-klassen.

- Ikke for at slappe af. Hvis man skal forbi de seneste tre års old boys-mester, Henrik Vejen, så skal jeg altså stadig køre rigtig stærkt, og du kan være sikker på, at jeg også vil gøre alt for at være den, der krydser målstregen først, siger Lars Ebbesen.

Han stiller da også op med to biler ved sæsonåbningen den sidste weekend i OK MOBIL 1 LEGEND CAR CUP på Padborg Park.
- Jeg har min luftkølede, som jeg købte i 2018, og så har jeg også overtaget Calle Helbos vandkølede bil, og så må vi se, hvilken af de to, der er hurtigst.

Jesper Dalsgaard begyndte først at køre gokart i 2013. Ved onsdagens massetest på Padborg Park sad han første gang i en Legend-racer.
- Det er en udfordring. Det gælder om at holde den på banben, for den skrider let, men jeg glæder mig helt vildt, siger Jesper Dalsgaard.

Han får gode råd af Lars Ebbesen, der også kører forrest og viser Jesper Dalsgaard idealsporet rundt på Padborg Park.

Lars Ebbesen er glad for at have Jesper Dalsgaard og fem andre kørere i sit team, men han er betænkelig ved, at den populære klasse i den kommende sæson får 50 deltagere.

- Jeg ved godt, at det nok ikke er alle 50, der deltager hver gang, men jeg havde foretrukket, at vi var blevet op i to klasser, siger Lars Ebbesen.

Poul Erik Thomsen