Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Fire teams tester om fredagen

Formel 1 
03/03/03 

I fredags udløb fristen for teams til at melde sig til den nye to-timers test session fredag morgen før hvert løb. Fire teams, Jaguar, Minardi, Jordan og Renault, har meldt sig til, mens Sauber efter lange overvejelser besluttede sig for ikke at hoppe på vognen.
 

Prisen for at deltage i fredags testen er, at man fraskriver sig retten til at teste mere end ti dage i løbet af sæsonen. For de små teams som Minardi og Jordan er det en oplagt mulighed for at spare nogle penge. For nye kørere i Formel 1 er det ligeledes en gave at få to ekstra timer til at lære banen at kende.

På et tidspunkt så det ud til at de teams, der deltog i fredagstræningen også ville få en ekstra fordel, ved at de kunne vælge dæktyper senere. Men denne fordel er nu fjernet, om det er det, der har afgjort sagen for Sauber vides ikke.

Hvor stor en indflydelse muligheden for at teste på banen vil få på de enkelte holds indsats i løbet at weekenden, er på forhånd svært at vurdee. Men for nye kørere er det som sagt en personlig fordel.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 09/03/03 - Albert Park - Formel 1
  •