Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Intercontinental GT Challenge

Bathurst 12 Hour: Lovende start for Christina Nielsen i australsk klassiker

Intercontinental
GT Challenge 

02/02/19 

Lovende start på Bathurst 12 Hour for Christina Nielsen, Yelmer Buurman og Mark Griffith, som lørdag kvalificerede deres Mercedes-AMG GT3 fra Team Nineteen Corp på en andenplads i klassen. Det australske 12-timersløb flages grønt tidligt søndag morgen lokal tid.
 


(Foto: Dirk Klynsmith)

Christina Nielsen, Yelmer Buurman og Mark Griffith starter P7 overall og P2 i deres klasse, når 12-timersløbet på Bathurst flages grønt tidligt søndag lokal tid. Trioen skal med teamet Team Nineteen Corp forsøge at vinde den australske klassiker i deres Mercedes-AMG GT3. Den stærke placering betyder, at holdet starter foran nogle af bilerne fra den hurtigere klasse. I alt stiller 38 biler til start i det benhårde løb på racerbanen nordvest for Sydney.

Mens australieren Mark Griffith fem gange tidligere har deltaget i 12-timersløbet på Bathurst, er både danske Nielsen og hollandske Buurman debutanter på den berygtede racerbane. Og efter to dage med træning og kvalifikation forventer danskeren med de to IMSA-mesterskaber på CV’et et løb af særdeles udfordrende karakter.


(Foto: Dirk Klynsmith)

– Der er nok en af de mest komplicerede baner, jeg nogensinde har kørt på. Der er ekstreme højdeforskelle, ujævnt underlag og hårde betonvægge. Alt sammen er noget, jeg er vant til fra de amerikanske racerbaner, men her er tingene kombineret i en grad, jeg aldrig har oplevet før. Det har virkelig taget tid at lære Bathurst at kende, og vi er slet ikke færdige endnu, men forhåbentlig finder vi en rytme, når løbet er sat i gang, lyder det fra Christina Nielsen.


(Foto: Dirk Klynsmith)

Christina Nielsen: En karrieres største udfordringer
Foruden at skulle lære en helt ny racerbane at kende, har Nielsen også igen sat sig i en helt ny bil. Efter at have kørt 24-timersløbet på Daytona International Speedway i en Acura NSX GT3 med centermotor, er hun nu, blot en uge efter løbet i Florida, bag rattet af en Mercedes-AMG GT3 med V8-motor placeret i fronten.

– Jeg har aldrig været bange for at lære noget nyt, selv om det naturligvis er svært at omstille sig på flere områder samtidig. Men bilen er rigtig fed, den lyder fantastisk, og vi har fundet god fart på banen, forklarer Christina Nielsen.

– Nu skal vi rent ud sagt blot sørge for at holde den kørende. Vi har allerede set en del ulykker her undervejs i træningen, og går det galt under løbet, kan du glemme alt om at komme tilbage i kampen. Det handler om at holde sig uden for problemer og stadig være med i løbets sidste timer. Jeg glæder mig enormt meget til løbet, men samtidig bliver det også en af mine største udfordringer nogensinde.


(Foto: Dirk Klynsmith)

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Bathurst
  • 03/02/19 - Bathurst - Intercontinental GT Challenge
  •      ASETEK SIMSPORTS