Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24H Series

Danskerne i COTA 24H

24H Series 
17/11/18 

Creventics 24 timers løb på Circuit of the Americas i Texas er det løb i den populære løbsserie, som ligger længst fra Danmark. Men alligevel er der en hel del danske kørere på startlisten. 9 kørere fra Danmark er rejst til USA, men da de bl. a. kører for to rent danske teams, er de fordelt på kun 3 biler.
 

To af bilerne deltager i TCR-klassen. Den ene er Team Hyundai Denmark, som kører i #30 Hyundai i30 med 4 danske kørere bag rattet: Søren Jönsson, Jan Engelbrecht, Henrik Sørensen og Thomas Sørensen. Teamet har kvalificeret sig på en 7. plads i TCR-klassen, der - som sædvanligt - er meget tæt. Det er en placering, man er godt tilfredse med, for kørerne er glade for bilen og man ser fortrøstningsfuldt frem til løbet.


Team Hyundaii Denmark

Lige foran på en 6. plads på startlisten i TCR-klassen finder vi #308 Peugeot 308 fra den franske Team Altran med Kim Holmgaard blandt kørerne. Det franske team har set frem til dette løb, fordi man mener at have fundet lidt mere i bilen. Og efter kvalifikationen kan Kim Holmgaard erklære sig enig i dette. "Vi er stadig ikke med helt oppe foran, men vi har bedre fat i de andre, end vi har haft det tidligere i år," mener han. Teamet studerer også vejrudsigten grundigt, for det ser ud til, at der kan komme regn i løbet af de 24 timer. Regnvejr har tidligere været en force for Peugeot teamet og Kim kan da også afsløre, at man planlægger at anvende et setup, som let vil kunne trimmes ind til at være optimalt i regnvejr.


Team Altran Peugeot

I GT4 klassen finder vi som sædvanligt Perfection Racing Europe i #239 Ginetta med Tommy Laugesen, Rene Rasmussen, Claus Klostermann og Michael Klostermann bag rattet. Teamet har haft en noget hård optakt til løbet, da Michael Klostermann ramte barrieren i en af de hurtige svingkombinationer under testen forud for løbet. Heldigvis var skaderne begrænsede og det lykkedes at få bilen klar til kvalifikationen, hvor man besatte en 6. plads i GT4 klassen. Det var ganske vist den langsommeste tid i GT4, men ganske som i TCR-klassen er bilerne relativt jævnbyrdige, så hos Perfection Racing hæfter man sig mere ved, at kørerne alle var glade for den nyreparerede bil. Så skal det nok gå under løbet.


Perfection Racing Europe

Henning Smed

Læs mere om:
  • Circuit of the Americas
  • 18/11/18 - Circuit of the Americas - 24H Series
  •