Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Perfection Racing lukker sæsonen i USA

24 Hours 
12/11/18 

Motorsportsåret 2018 nærmer sig sin slutning og de forskellige mesterskabsserier skal afsluttes. Perfection Racing har i år deltaget i 'Championship of the Continents' - et mesterskab bestående af 3 24-timers løb fordelt over 3 kontinenter. Det hele begyndte for næsten et år siden i Dubai i januar, i Juli gjaldt det Portugal og nu gælder det afslutningen i Texas, USA.
 

Perfection Racing har stillet op med den samme kørerbesætning hele året. Rene Rasmussen, Tommy Laugesen, Claus og Michael Klostermann har både i Dubai og Portugal vist, at de i teamets Ginetta G55 har kunnet køre lige op med konkurrenterne i GT4-klassen, men småuheld har i begge løb sat teamet lidt tilbage. Det vil teamchef, Kent Steffensen, gerne have lavet om på i USA.

"Vi har vist, at vi er konkurrencedygtige. Både i Dubai og i Portugal har vi været oppe at føre klassen, men forskellige småuheld har gjort, at vi ikke har kunnet holde os i front. Det vil det være rart at få lavet om på her i sæsonens sidste løb. Kører vi 24 fejlfrie timer, så er jeg overbevist om, at vi er et godt bud på klassesejren," mener Kent Steffensen.


Perfection Racing slutter sin 24-timers sæson i USA
(Foto: Henning Smed)

Og ikke nok med at teamet kan køre med om klassesejren. I kraft af et par stabile placeringer i de to første løb i serien fører teamet faktisk 'Championship of the Continents' for GT4 klassen. Men i kraft af, at løbet i USA som det sidste løb i serien giver ekstra mange point til mesterskabet, er det vigtigt med en god placering her. "Vi vil ikke tænke for meget på mesterskabet. Vi focuserer på at klare os godt i løbet og så skulle resten gerne klare sig selv. Men selvfølgelig skal vi heller ikke køre med hovedet under armen - det bliver en balancegang," fortæller Kent Steffensen om taktikken.

Der er ingen tvivl om, at det forestående løb bliver både den største opgave og den største oplevelse for Perfection Racing i år. Banen, Circuit of the Americas, ligger lige uden for Austin i Texas og er et topmoderne anlæg, som netop har lagt asfalt til en afdeling af verdensmesterskabet i Formel 1. Ingen af teamets kørere har kørt på banen tidligere, men eftersom der er tale om en Formel 1 bane findes den i talrige computersimuleringer, så man ad den vej kan danne sig et indtryk af banens forløb.

Teamets Ginetta G55 er blevet hovedrenoveret op til løbet og befinder sig i skrivende stund ombord på et fragtskib et sted i Atlanten. Om alt går vel står den klar ved banen, når resten af teamet ankommer midt i uge 46. Derefter skal der bruges et par dage på test og kvalifikation inden løbet afvikles d. 17-18. november.

Henning Smed

Læs mere om:
  • Perfection Racing
  • 18/11/18 - Circuit of the Americas - 24 Hours
  •      D4 Enterprise Solutions