Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Sæson 2 afsluttet for Dankemi Racing

1600 Challenge 
09/10/18 

Lukas Staub og Dankemi Racing fik afsluttet deres anden Yokohama 1600 Challenge sæson på FDM Jyllandsringen.
Den 18-årige kører fra Kolding kom til finaleløbet med et mål om at skulle slutte sæsonen af med to gode resultater. Holdet har tidligere på sæsonen vist rigtig god fart på banen, så det ville der forhåbentlig komme mere af.
 


(Foto: JJ Media)

Den røde og sølvfarvede Suzuki Swift Sport med nummer 11 i sideruden trillede ud til første træning på en lettere fugtig bane. Der var dog ikke decideret vandpytter, så derfor valgte holdet blot at blive på slicks, i stedet for at sætte et sæt regndæk på.

Det gav en noget urolig bil, men til gengæld også god køretræning under moderat vanskelige forhold. Alligevel kørte Lukas 13. hurtigste tid af alle – også hurtigere end flere af de langt mere erfarende kørere.

Til kvalifikationen var banen tørret fuldstændig op, så her var der mulighed for at give bilen fuldt gas, uden alt for meget hjulspin til følge.

Normalvis er kvalifikationen på 20 minutter, men det blev mere eller mindre til to gange 7 minutter, da en Safety Car periode midt i tidtagningen snuppede nogle dyrebare minutter. Det gjorde også at der var ekstremt meget trafik på banen, hvilket gjorde det svært at finde en helt fri og perfekt omgang.

Så det rakte desværre kun til 16. hurtigste tid af de 24 deltagende kørere.

Men så skulle der jo bare overhales i heat 1!


(Foto: JJ Media)

Søndag eftermiddag klokken 13.45 holdte Staub klar ude på banen, sammen med alle de andre kørere.

De første sving forløb fint, men allerede efter få sving, var der noget tumult længere fremme i feltet, som Lukas heldigvis undgik.

Så heldig var han desværre ikke i Sving 9, hvor han endte i midten af en sandwich, mellem en kører der spandt, og en anden ligesom Lukas, som forsøgte at undvige.

Heat 1 blev afsluttet med den røde og sølvgrå Suzuki Swift Sport dybt begravet i sandkassen, uden mulighed for selv at kunne køre derfra.


(Foto: JJ Media)

Da bilen blev leveret tilbage til mekanikerne efter løbet, kunne de hurtigt konstatere at de heldigvis var sluppet forholdsvis billigt, med en bukket bærearm, og lidt kosmetiske skrammer.

Derfor kunne Lukas også indtage sæsonens sidste startbås klokken 17.10.

Løbet blev startet fra 23. position, og det var virkelig en kører, der var på en mission. Efter første omgang var han oppe på 18. pladsen.

I det tætte midterfeltet bølgede pladserne frem og tilbage. Men stille og roligt fik han arbejdet sig frem, og selv med en Safety Car periode midt i løbet, lykkedes det ham at vinde yderligere en plads, og slutte løbet på 17. pladsen.

Selvfølgelig havde teamet håbet på mere, men når man ender i en ufrivillig sandwich i løb 1, skal man bare glæde sig over at man i det hele taget kan deltage og gennemføre løb 2.


(Foto: JJ Media)

Sæsonen blev afsluttet lige uden for top-10 i DIF Danmarksmesterskabet, men med så meget uheld henover sæsonen, har det været en præstation i sig selv af køreren, og ikke mindst mekanikerne, at få 91 mesterskabspoint kørt hjem på kontoen.

Det har været en dyr sæson i karosseriskader, og selvom det enkelte gange har været selvforskyldt, har der også været utroligt mange udefra kommende, hvor Lukas bare har været på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt.

Dankemi Racing vil gerne takke for en god og lærerig sæson i Yokohama 1600 Challenge. Tiden må vise hvad 2019 byder på. Men mon ikke at Lukas Staub og startnummer 11 er at finde i klassen igen næste år. Han har i hvert fald bevist, at han kan være med i toppen, når teknikken og heldet ellers er med ham.

Dankemi Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Lukas Staub
  • Jyllandsringen
  • 07/10/18 - Jyllandsringen - 1600 Challenge
  •