Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen rykker frem i mesterskabet efter spændende løb i Canada

SportsCar
Championship 

09/07/18 

Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede på en andenplads på Canadian Tire Motorsport Park, som bød på tæt ræs og spænding i særklasse. Corvette-duoen er nu rykket frem til en andenplads i IMSA-mesterskabet.
 

Søndagens IMSA-løb på Canadian Tire Motorsport Park nordøst for Toronto bød på klassisk amerikansk sprintløb med tæt ræs og masser af spænding. Jan Magnussen og Antonio Garcia var med i kampen fra start, men måtte i sidste ende se rivalerne fra Ford køre med sejren.


(Foto: Richard Prince)

– Det var endnu et hårdt løb. Vi havde en god bil og en god strategi, og gutterne i pitten sørgede endnu en gang for nogle fantastiske pitstop. Antonio leverede et suverænt arbejde i sit sidste stint, hvor han strøg forbi den ene Porsche og tog andenpladsen, lyder det fra Jan Magnussen.

Det var Magnussen, som tog det første stint efter at have kvalificeret den gule Corvette C7.R på en tredjeplads i lørdagens kvalifikation. Danskeren nappede en placering allerede under starten af løbet, som fra start til slut bød på tæt ræs i GTLM-klassen, hvor de mange perioder med gult flag og safetycar konstant samlede feltet.


(Foto: Richard Prince)

Omkring halvvejs i det to timer og 40 minutter lange løb afleverede Magnussen bilen til Antonio Garcia, som formåede at overtage føringen i GTLM-klassen, inden feltet gik i pit for sidste gang.

Ramt af konkurrenters held
Mens Corvette Racing syntes at have lagt en perfekt strategi, lykkedes det imidlertid for den førende Ford at indløse sit sidste pitstop netop som løbets femte gulflagsperiode blev sat i gang. Dermed mistede rivalerne næsten ingen tid i pitlane og kunne returnere til løbet bag en safetycar og med en komfortabel afstand ned til feltet. Med blot 13 minutter tilbage af løbet blev en sjette safetycar sendt på banen, hvilket kun gjorde det sværere for Corvette at iværksætte et angreb.


(Foto: Richard Prince)

– Nogle gange gambler man, og når det lykkes, er gevinsten høj. I dag lykkedes det desværre for vores konkurrenter. Det var et hårdt ræs med masser af kamp, præcis som det skal være. En andenplads var det bedste, vi kunne opnå i dag, samtidig rykker vi en plads frem i mesterskabet. Det var også godt at se vores teamkolleger Oliver Gavin og Tommy Milner slutte på en tredjeplads og komme med på podiet.

Næste opgave for Jan Magnussen og Antonio Garcia bliver den 20.-21. juli på Lime Rock Park i Connecticut. Allerede i næste weekend skal Magnussen besøge Norge for at køre en afdeling af Danish Thundersport Championship på Rudskogen-banen.


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Mosport Park
  • 08/07/18 - Mosport Park - SportsCar Championship
  •