Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Blikket stift rettet mod top 8

1600 Challenge 
19/06/18 

Lukas Staub har blikket stift rettet mod top 8, når den 3. afdeling af Yokohama 1600 Challenge skal køres denne weekend på Padborg Park.
Dankemi Racing køreren fra Kolding har haft en forrygende sæsonstart i år, med konstante forbedringer af omgangstiderne, og ikke mindst, en bedre og bedre pointhøst for hver weekend.
 

Siden det seneste løb på FDM Jyllandsringen, har Lukas fejret sin 18 års fødselsdag, og internt i holdet kan man også mærke, at han bliver mere og mere moden for hver weekend at der går. Han startede trods alt kun med at køre racerløb for lidt over et år siden, men han bliver bedre og bedre til at holde fokus i løbene, og ikke mindst, køre hurtigere og hurtigere.


(Foto: JJ Media)

Der har været 6 ugers pause siden den seneste afdeling, så den røde og sølvgrå Suzuki Swift Sport har været igennem den helt store omgang derhjemme på værkstedet, så der forhåbentlig er endnu mere fart i den.

En af de måder som klassen gøres tæt på, er at køre efter et såkaldt vægt/effekt forhold på 8,25. Det betyder at når bilen har 125 hk, skal bilen minimum veje 1031,25 kg. Men formelen virker jo også den anden vej, så hvis man har en bil der eksempelvis vejer 1060, kan den have 3 hk mere. Det er noget af det som holdet har haltet lidt efter på hidtil.

Den har hidtil døjet lidt med at kunne følge med ned af langsiderne, men det har der ikke været noget at sige til, da den har kørt med en helt standard styreboks fra en gadebil indtil nu. Nu har den lige fået klemt lidt flere hestekræfter ud, så bilen reelt set har de hestekræfter, som passer til bilens vægt.


(Foto: JJ Media)

Løbet afvikles over to dage, med en rigtig fin tidsplan, med masser af tid mellem de to kørsler på banen.

Denne weekends løb kan desværre ikke følges på tv, men holdet håber at der vil komme rigtig mange forbi i løbet af weekenden, og heppe på den røde og sølvgrå Suzuki Swift med nummer 11 på siden.

Der er trods alt ikke ret langt fra Kolding til Padborg, og så kan man få weekend billetter til 200 kr, såfremt at man køber dem hjemmefra på www.PadborgPark.dk

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende (med forbehold for ændringer):

Lørdag
Træning 10.05
Kvalifikation 14.40

Søndag
Løb 1 09.50
Løb 2 14.40

Dankemi Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Lukas Staub
  • Padborg Park
  • 24/06/18 - Padborg Park - 1600 Challenge
  •