Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans - testdag

Le Mans-håbet lever stadig for nordjysk racerkører

Le Mans
testdag 

01/06/18 

Le MansDen fuldtidsprofessionelle nordjyske racerkører Anders Fjordbach er kommet endnu et skridt tættere på drømmen om at køre i legendariske Le Mans.
Søndag skal den danske racerkører med rødder i Nordjylland Anders Fjordbach køre test for Ruslands største racing team, SMP Racing.
 

Teamet stiller med tre biler til dette års 24-timers-løb i Le Mans – to i LMP1-klassen og en i LMP2-klassen, som Fjordback kører i til hverdag.


Anders Fjordbach
(Foto: High Class Racing)

Fjordbach partner op med SMP Racing som officiel reservekører og skal altså stå klar til at hoppe bag rattet, hvis muligheden byder sig.

Den 28-årige nordjyde ser dog ikke selv de store chancer for at komme i bilen så tæt på løbsweekenden, men glæder sig stadig over muligheden.

- Jeg glæder mig til at få erfaring på den bane, som jeg altid har drømt om at køre på.

- Alle racerkørere skal vænne sig til en kvart million tilskuere. Den erfaring rigere kombineret med gode præstationer, kan få mig endnu tættere på mit store mål, siger Fjordbach.

Kørerne på det russiske team tæller flere tidligere Formel 1-kørere. Heriblandt den tidligere britiske verdensmester Jenson Button.

- Jeg skal være med til alle briefinger, møder og forberedelser op til løbsdagen og arbejde side om side med Button.

- Det er kæmpestort at få lov til, siger Fjordbach.

Den danske racerkører, der til dagligt kører i den europæiske EM-serie i LMP2-klassen for High Class Racing, mener selv, at han også kan give noget den anden vej.

- Jeg har sindssygt meget erfaring i Dallaraen, som SMP bruger som bil i LMP2-klassen.

- Jeg skal bruge noget af min erfaring og ekspertise til at støtte kørerne, siger Fjordbach.


Anders Fjordbach skal køre test for Ruslands største racing team, SMP Racing
(Foto: Dailysportscar.com)

Anders Fjordbach og hans normale medkører, Dennis Andersen, ansøgte i år om at køre med i LMP2-klassen i Le Mans. Det blev afgjort tilbage i februar, at deres team, High Class Racing, desværre var lige uden for feltet af deltagere, hvor teamet altså måtte nøjes med en reserveplads.

24-timers-løbet i Le Mans løber af stablen den 16. juni med løbsstart klokken 15. Der stiller i alt fem danskere til start i årets løb.

High Class Racing

Asbjørn Højris Schmidt


Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • High Class Racing
  • 04/06/18 - Le Mans testdag
  •      ASETEK SIMSPORTS