Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

YTCC drager til Aarhus

Youngtimer 
22/05/18 

Når Classic Race Aarhus afvikles denne weekend, bliver det for 6. år i træk med YTCC som en af de deltagende klasser.
Youngtimer Touring Car Challenge har som de tidligere år 40 startpladser til løbet, som bliver en god blanding af de sædvanlige ansigter, krydret med nogle, der kun deltager i Aarhus.
 

Aarhus er nemlig ikke som de andre baner – det er en bybane, hvor man får den helt unikke oplevelse at suse af sted mellem betonklodserne, med op imod 200 km/t, for så at skulle bremse ned til snævre hårnåle sving.

Da deltagerantallet er begrænset, tæller løbet ved CRAA ikke med til mesterskabet, men er udelukkende et enkeltstående arrangement.

Dog gælder de samme regler hvad angår bilernes klasseinddeling samt køretøjets udseende.


Mick Søgaard (168) og Michael Skipper (195) genoptager kampen i Division 1 igen i år – en duel som de har haft kørende de seneste to år ved CRAA, skiftevis med den ene eller anden i front
(Foto: JJ Media)

I Division 1 kan tilskuerne vente sig en duel imellem Mick Søgaard i BMW E36 M3 og Christian Schandorff i Porsche 996. De to ligger er aktuelt 1’er og 3’er i DASU Mesterskabet. De får følgeskab af Michael Skipper i BMW, der bl.a. sluttede på podiet sidste år. Dertil kommer Brian Mikkelsen, i en nyrenoveret BMW 635, som er en klassisk Youngtimer bil tilbage fra 1986. Anders Majgaard er igen at finde på de danske racerbaner, hvor han kommer til start i en BMW E46.

Claus Andersen kommer i Division 2 i den skriggrønne Opel Calibra, der både ser godt ud, men bestemt også lyder godt. Anders Bruse Fyllgraff stille op i en af de nyere biler i feltet, nemlig en Peugeot 307 fra 2002. Max Terpager kommer i en BMW E46 i Division 2 trim, mens far og søn Sally, Jesper og Martin, stiller med hver deres Citroen Saxo.

I Division 3 har vi også nogle interessante kørere og biler til start. Mesterskabsførende Peder Skipper stiller op i sin BMW 318 IS, og bliver udfordret af den aktuelle 2’er, Sebastian Belli i VW Lupo. Frank Schou kommer i sin flotte røde Porsche 944, hvor han får følgeskab af Per Vestergaard i Porsche 924. Bjarne Haa stiller til start i en hvide, sorte og gule Opel Corsa, som Jesper Sally vandt Division 3 med sidste år.


Der vil igen i år være en Division 2 Audi A3 i feltet, men det er bare ikke helt sikkert, hvem Keld Graabæk har til at sidde i den. Men tilmeldt er den i hvert fald.
(Foto: JJ Media)

Faktisk er ingen af de forsvarende vindere til start i de samme divisioner som sidste år, så der skal findes 3 helt nye til podiet søndag eftermiddag.

Det skal dog siges at deltagerlisten samt bilmærkerne kan være lidt flydende, da tilmeldingen foregik tilbage i januar måned, og alle måske ikke havde bilvalg og programmer 100 % på plads på det tidspunkt.

Hvis du ikke har mulighed for at komme til Aarhus, skulle der være mulighed for at kunne se finaleheatet på TV2 Sport søndag eftermiddag, såfremt at de ikke sender nogle af de tidligere heats forskudt på netop det tidspunkt. Det kan vi selvfølgelig ikke garanti for, og DTC er trods alt deres førsteprioritet – selv om vi selvfølgelig mener at YTCC altid burde være det ;-)

Tidsplanen er som følger (med forbehold for ændringer):

Lørdag
10:40-11:00 Tidtagning
17.55-18.15 Heat 1

Søndag
08.45-09.05 Heat 2
15.30-15.50 Heat 3

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 27/05/18 - Mindeparken (Gadeløb) - Youngtimer
  •