Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

De store drenge og en pige skuffede ikke

Special Saloon 
21/05/18 

16 biler stillede til start til Åbningsløbet på Jyllandsringen, de levede i den grad op til det klassen er kendt for. Fart, fair, men tæt race og ikke mindst overraskelser.
Kvalifikationen om lørdagen, gav anledning til et stykke SSC historie, da Louise Frost blev den første kvinde til at tage pole position. Det gjorde hun i sin Supertourismo-racer, med få hundrededele ned til en af weekendens andre overraskelser, Magnus Holmgaard i sin Golf TCR bil.
 

Første heat blev kørt i den bagene eftermiddagssol, og den altid rullende start var intens. de første fire kørte nærmest ind i første sving samtidig, her havde Christian Siepmann i sin BMW, og Johnny Pedersen, to fantastiske starter. Bedst ud af det kom der fra sin femte position tog føringen efter blot to omgange. Midt i løbet måtte vi se Johnny Pedersens flotte Porsche parkeret i autoværnet. Dette bragte sæsonens første safety car på banen, under denne periode skulle der også vise sig at være drama. Morten Straarup som ellers så overlegent havde taget føringen i sin Aquila, måtte udgå grundet et løst kølerdæksel, S-T køreren Frederik Normann havde kontakt med en anden konkurrent under safety car og måtte derefter se sig udelukket.

Slutresultatet, blev derfor første generelle sejr nogensinde til Christian Siepmann, dermed også sejren i EXTREME.
I GT-B gik sejren til Johannes Graversen som havde startet bagerst, og oveni det havde han også en snurretur, så mon ikke veteranen var glad for udfaldet alligevel. I S-T var det suveræne Magnus Holmgaard der vandt, mens Hans Hartmann og fødselaren Anders Christensen, som rundede 75 år, sluttede podiet af.

Da søndagens første heat blev skudt i gang, tog Morten Straarup teten, og fuldførte sin Aquila dominans fra start til slut. dermed vinder han heat 2.
om den generelle 2. plads blev der kæmpet en hård kamp mellem Siepmann i sin fragtmandsblå BMW og Graversen i den lille, men voldsomme Fiat. Her lykkes det på aller sidste omgang at komme forbi, da Christian Siepmann lavede en lille fejl på det nye stykke. Dermed tog Johannes Graversen sejren i GT-B.
Magnus Holmgaard viste igen TCR bilens dominans og vandt Super Touring, foran Hans Hartmann, der i dette heat så lidt mere fra konkurrent Frederik Normann, som havde fået samlet BMWen efter det ulykkesramte heat 1.

Weekendens 3. og dermed sidste heat, blev endnu en gang domineret, af den grønne og sorte Aquila med Morten Straarup i bilen. Michael Bergmann vidste at Porscherne virkelig kunne være med til tops og kom derfor ind som 2’er i EXTREME foran en hårdt kæmpende Christian Siepmann, som fik sidespejlende fulde af Louise Frost til sidst, tilsyneladende kæmpede han meget med BMWen på de sidste omgange.
I GT-B gjorde Johannes rent bord for weekenden, selv med en snurretur, lykkedes det ham at vinde 3x førstepladser. Nils Davidsen tog i weekendens 3x 2. pladser og podiet blev sluttet af af Jesper Blom med 3x 3. pladser i sin Porsche Cayman GT4.
I Super Touring tog Holmgaard Motorsport 3x førstepladser med sublim kørsel, heldigt for konkurrenterne Hans Hartmann Petersen og Frederik Normann er han gæstekører og scorer dermed ikke point for weekenden.

Næste løb er den 9-10 juni på den kuperede Ring Djursland

Mads Andersen
Special Saloon Car


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 13/05/18 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •