Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Citroën DS3 Cup

Podieplads til MF-Racing

Citroën DS3 Cup 
17/05/18 

Mads Hedegaard Frederiksen fik en optimal start på sæsonen, da den første afdeling af Citroen DS3 Cup blev kørt på FDM Jyllandsringen.
Den 20 årige kører fra Skødstrup har allerede en sæson i klassen med i bagagen, hvilket forhåbentlig viser sig at være en fordel henover sæsonen.
 

Weekenden startede med 20 minutters træning, hvor alle kørerne fik mulighed for at få prøvet bilerne af. Mads fik kørt 12 gode omgange, men holdet følte at der stadig var mere at komme efter i bilen.


(Foto: JJ Media)

Derfor blev der forsøgt at ændre lidt på bilens opsætning, for at finde mere fart.

Kvalifikationen skulle køres 3 timer senere, og her var temperaturen steget yderligere et par grader, hvilket spillede flere at kørerne et pus – uheldigvis også Mads.

Det rakte til 9. startposition til løb 1, med en næsten identisk tid fra træningen, hvor der ellers normalt bliver kørt væsentligt hurtigere.

Derfor blev hovederne virkelig lagt i blød forud for løb 1 søndag formiddag.

Der blev forsøgt noget helt andet på bilen, så MF-Racing var fortrøstningsfulde for et godt resultat.

Mads fik en fantastisk start på løbet, og havde allerede vundet de første par pladser efter den første omgang. Herefter havde han blikket stift rettet ind i bagkofangeren på den forankørende.


(Foto: JJ Media)

Halvvejs i løbet var den blå Citroen DS3 Cup racer med nummer 44 i ruden hoppet yderligere et par placeringer op, så målstregen blev krydset på 5. pladsen.

En 5. plads i heat 1 er et rigtigt godt udgangspunkt for heat 2, da man vender top 6 slutresultatet til startopstillingen.

Fra den forreste startrække skød Mads af sted, og indtog førstepladsen allerede på vej ud af Sving 2. Her lykkedes det ham at trække væk fra størstedelen af feltet, men fik dog følgeskab af en enkelt kører, nemlig sidste års mester i klassen.


(Foto: JJ Media)

De to leverede en fed opvisning i et tæt racerløb, og distancerede fra resten af feltet med over 4 sekunder. Mads måtte dog overgive føringen 5 omgange før mål, men kunne stadig køre hjem på en fornem andenplads.

Efter årets første afdeling af seks, indtager Mads Hedegaard Frederiksen 3. pladsen i mesterskabet, blot et point efter andenpladsen, mens førstepladsen bestemt heller ikke er ret langt ude i horisonten.


(Foto: JJ Media)

Næste gang at MF-Racing skal på banen, bliver om en måned, når Citroen DS3 Cup besøger holdets hjemmebane på Ring Djursland den 9.-10. juni, små 30 minutters kørsel fra basen i Skødstrup.

MF-RACING

JJ Media


Læs mere om:
  • Mads Hedegaard Frederiksen
  • Jyllandsringen
  • 13/05/18 - Jyllandsringen - Citroën DS3 Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS