Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Vettel i snæver sejr

Formel 1 
08/04/18 

Bottas presser på til det sidste
Det er jo egentlig bare det vi beder om. At der nogle gange, som i dag, er usikkerhed om hvem der vinder løbet, når bilerne kører ud på sidste omgang. Der kom ikke nogen overhaling, det var egentlig heller ikke nødvendigt. Men der kom en kamp - Bottas havde over en flok omgange hentet så meget ind på Vettel, at det kom til rigtig kamp.
 

Hvis vi skal pege fingre af nogen og give dem skylden for, at løbet var spændende til det sidste - så peger fingrene på Hamilton. Han startede 9'er og havde dermed en del at lave. Da løbet startede gik han raskt i gang med arbejdet og pressede sig et pænt stykke frem. Nogle omgange senere lavede han overhalingen over dem alle, da han på vej ind i sving 1 overhalede tre konkurrenter. Selvfølgelig fortæller det historien om en bil der er så overlegen at end ikke tre til sammen kan kæmpe mod den, men den fortæller så sandelig også historien om køreren der både har selvtillid og er visionær nok til at tro på det.

Men således fik Hamilton relativt hurtigt kørt sig op til en 4. plads. Og mens de andre skiftede dæk blev han liggende derude, og altså dermed i front for løbet. Han trak sit stop så længe, at det var et-stop man tydeligvis gik efter. Dermed pressede han de tre foran ham. Ferrari var tydeligvis ikke sikre på at et-stop var den rigtige strategi, og hentede Raikkonen ind til et stop nummer to. Men det gik galt, en mekaniker kom til skade og finnen fik kun tre nye dæk på bilen. Teamet kaldte ham over radioen og fik ham til stoppe - og dermed var top fire reduceret til en top tre.

Hverken Bottas eller Vettel havde mod - eller forspring nok til at tage et stop nummer to, så altså måtte de blive ude på banen. Hamilton var for langt efter dem, til at betyde noget i topkampen, men de slatne dæk gav god underholdning i kampen om sejren. Omgang efter omgang hakkede Bottas forspringet fra Vettel, indtil han var under sekundet. Han forsøgte, men var ikke tæt nok. Men spændende, det var det.

Hamilton tog den let distancerede 3. plads, mens Pierre Gasly overraskede og holdt fast i sin fremragende startplacering og smed dermed en Honda motor ind på en 4. plads. Han var også den bedst placerede med en rød tyr. De to storesøstre fra Red Bull var begge udgået, ganske tidligt i løbet. Ricciardo fik problemer og måtte parkere ude på banen. Verstappen gik til angreb på Hamilton og pressede ham længere ud end hvad der var nødvendigt, hvilket endte med at Hamiltons forhjul og måske også vinge, ramte Verstappens baghjul. Altså måtte hollænderen halte hjem til et pitstop. Efterfølgende gik der ikke længe inden han alligevel måtte udgå.

Kevin Magnussen endte på en 5. plads. Han så ellers ud til, at han måske kunne indhente Gasly, men danskeren fik problemer med rystelser og mistede relativt meget tid på de sidste omgange. Undervejs havde han et ganske dramatisk løb, der inkluderede kontakt med både Hülkenberg, i allerførste sving i løbet - og senere med Ocon. Grosjean var han også ved at kysse med, da han efter sit andet stop kom ud efter sin teamkammerat.

Nico Hülkenberg blev 6'er, med Fernando Alonso lige efter sig. Før løbet havde Alonso sagt, at McLaren skulle sætte sigtet på Red Bull. Det var selvfølgelig overraskende nemt, men han havde også sagt, at man ikke behøvede at se sig tilbage. Men med både en Renault, en Haas og en Toro Rosso foran sig, kan man ikke sige sådan for alvor at McLaren har trukket fri af midterfeltet!

Den anden McLaren blev også bedre end Red Bull! Vandoorne sluttede som 8'er, mens den måske største overraskelse var manden på 9. pladsen. Marcus Ericsson hentede to point til Sauber. Ganske imponerende. Samtidig skal det også bemærkes at det er andet løb i træk, at han er bedre end Ferraris stjernefrø, teamkollegaen Leclerc.

Det sidste point gik til Francois Ocon, der så ud til at savne sidste år, hvor det noget sjovere at køre Force India. Vi skal også lige have med at nogle i den grad lever op til de forventninger verden havde til dem. Lance Stroll og Sergej Sirotkin sluttede som de to sidste i løbet.

Overordnet set var der god underholdning, og der kom et par ganske fornuftige dueller - og så lige Hamiltons triple overhaling. Dejligt tv!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Sakhir
  • 08/04/18 - Sakhir - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS