Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen klar til sæsonens hårdeste løb

SportsCar
Championship 

14/03/18 

Efter en udfordrende start på 2018-sæsonen er Christina Nielsen klar til et comeback i 12-timersløbet på Sebring den kommende weekend. Den dobbelte IMSA-mester føler sig godt forberedt til årets hårdeste løb.
Efter 24-timersløbet på Daytona kommer 12-timersløbet på Sebring. IMSA-sæsonens andet løb er endnu en historisk klassiker, som siden 1952 har fundet sted på den tidligere militærlufthavn nær Sebring i Florida. Et løb, der anses som seriens hårdeste og samtidig er elsket af kørere og fans.
 

– Jeg glæder mig til at komme tilbage til Sebring. Det er en helt anden type racerbane end Daytona og kræver et helt andet setup. Men vi havde en god test tidligere på året og fik samlet en masse data i vores Porsche 911 GT3R. Det giver os et godt udgangspunkt, inden de første træninger går i gang, lyder det fra Christina Nielsen.


(Foto: Porsche North America)

Christina Nielsen, som i år har teamet op med Porsche-teamet Wright Motorsports og desuden er udpeget som Porsche Selected Driver af Porsche Motorsport, har gode meritter fra Sebring. Fire gange har danskeren stillet op til løbet, og tre gange har hun sluttet på podiet, inklusive den suveræne sejr i 2016.


(Foto: Porsche North America)

Nielsen: Vil fortsætte den gode stil
– At vinde en klassiker som 12 Hours of Sebring er uden tvivl et af højdepunkterne i min karriere. Foruden sejren har jeg to andenpladser, og forhåbentlig kan vi fortsætte den gode stil i år. Men 12 timer giver et langt løb, hvor alt kan ske, så vi må tage det en time ad gangen og se, hvad der sker.

Nielsen stiller op med sin faste makker i IMSA-serien, amerikanske Patrick Long, og med tyske Robert Renauer og franske Mathieu Jaminet i bilen er der tale om samme hold som til 24-timersløbet på Daytona i januar.


(Foto: Porsche North America)

En rå bane med karakter
– Sebring er en superfed, klassisk, amerikansk racerbane med en helt særlig karakter. Den er rå og ujævn, og efter 12 timer med fuld gas er du ikke tvivl om, hvorfor de fleste mener, at løbet er sæsonens hårdeste. At vinde det er fantastisk, men en god placering er en sejr i sig selv. Jeg håber, vi kan hente et godt resultat og vinde noget af det tabte fra Daytona tilbage, slutter Christina Nielsen.

Årets udgave af 12 Hours of Sebring flages grønt lørdag den 17. marts kl. 10.40 lokal tid (16.40 dansk tid), og fans udenfor USA kan følge løbet LIVE på Imsa.com. Christina Nielsen vil desuden kunne følges på sociale medier – søg efter @ChristinaRacing og bliv løbende opdateret.

Tidsplan – 12 Hours of Sebring

Torsdag 15. marts
Kl. 11.20 (17.20) – Træning #1 (60 min)
Kl. 15.10 (21.10) – Træning #2 (60 min)
Kl. 19.35 (01.35) – Træning #3 (60 min)

Fredag 16. marts
Kl. 08.00 (14.00) – Træning #4 (60 min)
Kl. 12.55 (18.55) – Kvalifikation (15 min)

Lørdag 17. marts
Kl. 08.00 (14.00) Warm-up (20 min)
Kl. 10.40 (16.40) RACE (12 timer)

How to watch!
Livetiming, resultater og anden information uploades løbende på imsa.com. Fans udenfor USA kan desuden følge sæsonens løb LIVE online.

Christina Nielsen


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Sebring
  • 17/03/18 - Sebring - SportsCar Championship
  •