Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Ulrik Linnemann satser fornemt i EM for Rally Cross

Rallycross 
22/02/18 

NEVER GIVE UP er valgsproget for den seje Ulrik Linnemann fra Motorsport Nordjylland (MNJ). Himmerlændingen har gennem flere år sigtet mod den skrappeste racing-klasse inden for Rally Cross: Super Car.
 

- Danmark står lidt i skyggen af Norge og Sverige i Rally Cross på topplan, konstaterer Ulrik Linnemann. - Men gennem 7 år har jeg været med helt fremme i TOP FEM, hvad angår Europamesterskabet (EM) for SUPER 1600. Det ville derfor være ærgerligt at stoppe på midtvejen, og endelig til 2018-sæson kan jeg nu køre en fuld EM-sæson i Super Car.


Ulrik Linnemann ser frem til en spændende EM-sæson med firehjulstræk og turbo

Valget faldt på VW Polo RX Super Car, som under motorhjelmen har 600 turbodrevne hestekræfter: - Raceren har tidligere været i hænderne på rallyverdensmesteren Carlos Sainz samt den tidligere Formel 1-kører: Scott Speed. Det er derfor et gennemprøvet RX-projekt, som jeg kan bygge videre på.


Optimismen er i top for rookien i EM RX Super Car 2018

Linnemann Motorsport præsenterede raceren ved Dansk Motorshow i Messecenter Herning, og hvor mange tilskuere fik lejlighed til at beundre fartmaskinen in action på Ungskueskuepladsen. Med firehjulstræk accelerer RX Super Car’en heftigt, når hestekræfterne slippes løs.

- Inden for 2 sekunder er hastigheden oppe over 100 km/t, fortsætter Ulrik Linnemann. – Det er en eventyrlig oplevelse som racing driver at få dette fartkick. Jeg glæder mig derfor til EM 2018, som køres over 5 løbsweekender i henholdsvis: Spanien, Belgien, Sverige, Frankrig og Letland. Der bliver virkelig fight om placeringerne, idet EM-serien er fuldtegnet med 35 RX-teams, og hvor kun de 12 hurtigste kommer i semifinalerne.


Tilskuerne ved Dansk Motorshow var imponerede over VW Polo RX Super Car’ens præstationer

Sidst i februar afvikler Linnemann Motorsport en shake down-test på det nybyggede RX-stadion i Mettet (Belgien): - Arrangementet er premieren på det belgiske mesterskab. Som ekstra bonus får jeg opdaterede racing-data til lidt senere på EM-sæsonen, hvor den belgiske afdeling køres på selvsamme motorbane.

I november 2017 deltog MNJ’eren i Race Of Champions Stockholm: - I Sveriges hovedstad kikkede 40.000 tilskuere på til den specialbyggede tvillingebane. Her fik jeg lejlighed til at konkurrere i den firehjulstrukne lillebroder til Super Car’en: RX2. I al beskedenhed blev jeg generalvinder af ROC Stockholm, og fightede bl.a. mod danske Tom Kristensen!


Ulrik Linnemann og Tom Kristensen gav hinanden kamp til stregen ved ROC Stockholm

På hjemmebane får Ulrik Linnemanns mange RX-fans mulighed for at se nordjyden in action ved MNJ’s afdeling af RallyX Nordic på Nysum RX-stadion. Herudover forventes mange danske tilskuere til EM-afdelingen i RX-mekkaet: Höljes sidst i juni.

- 2018 bliver en spændende motorsports-sæson for mig, afslutter Ulrik Linnemann. – Som rookie får jeg kamp til stregen, men NEVER GIVE UP...


MNJ’eren har flere gange fået udfordret sit valgsprog: NEVER GIVE UP

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Ulrik Linnemann
  •