Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Supertourisme

Frederik Nymark bliver herre i eget team

Supertourisme 
22/12/17 

– overtager fra forældrene
Om ikke så længe vendes et blad i kalenderen, og vi tager hul på et nyt år, men i Nymark Racing er det mere end datoen, der skal skiftes ud. Hos det østjyske racerteam træder Linda Nymark nemlig tilbage, og det vil fremover være søn og racerkører Frederik Nymark, der står som overhoved i teamet.
 

Linda Nymark har stået i spidsen for alt det organisatoriske omkring teamet, siden hendes mand og Frederiks far, Flemming Nymark, blev syg for to år siden.


Linda Nymark sammen med Frederik Nymark

”Det er lidt vemodigt at sige farvel til denne del af teamet. Ligesom Flemming vil jeg jo være der for at støtte Frederik, men jeg har valgt at træde tilbage for at få mere tid til mit fuldtidsarbejde som leder i Favrskov kommune, mit DOL studie som jeg har haft ved siden af, og min familie,” siger Linda Nymark.

Linda Nymark har stor tiltro til, at Frederik Nymark kan klare opgaven, selvom det bliver en prøvelse for ham.

”For Frederik bliver det lidt af en udfordring at skulle stå for at koordinere med de 25 fantastiske frivillige, der er i teamet, blandt andre ting. Heldigvis har han Michael (Outzen, red.) tæt på sig, og de to komplementerer hinanden fantastisk godt,” siger Linda Nymark.


Linda Nymark

Kender sine egne kompetencer
Fra første færd i Nymark Racing har Linda Nymark været bevidst om, hvad hendes spidskompetencer var, og dem har hun udnyttet.

”Jeg har faktisk ingen teknisk forstand på biler, og det er nok også et bevidst fravalg fra min side. Får jeg tekniske spørgsmål, sender jeg dem videre til Frederik, Flemming eller teamet. Til gengæld ved jeg, hvad bilerne og delene til dem koster!”, siger Linda Nymark.

Som leder i sit ’civilie’ job har hun også kunnet trække på nogle af de erfaringer, hun har gjort sig, når hun har arbejder i forbindelse med Nymark Racing.

”For mig er højtydende teams arbejdsformernes Ferrari. Den yder på højt plan, men den kræver vedligeholdende på mange måder, og det er jeg sikker på, Frederik har øje for, når det er hans tur til at pleje teamet,” siger Linda Nymark og fortsætter:

”I racerverdenen taler man om ’high performance teams’, og der mener man effektiviteten. Når jeg siger højtydende teams, tænker jeg det i fire parametre: produktivitet, trivsel i teamet, udvikling og kundetilfredshed, som i denne forbindelse er samarbejdspartnere og sponsorer. Alle parametre skal vægtes lige meget, ellers forsvinder den høje ydelse. Det er ligesom at stille en bil til start uden brændstof.”


Frederik og Linda Nymark

Selvtillid og ydmyghed på en gang
Den talentfulde racerkører, Frederik Nymark, har vist en stor alsidighed og tilpasningsevne gennem sin stadig unge racerkarriere, men han har også evnet at stå fast på egne overbevisninger. Det er noget, der vil komme ham til gode, når han indtager positionen som ejer og leder af teamet, mener Linda Nymark.

”Han var nede og teste for BMW, men han vidste ikke, at de egentlig ville teste ham. Mens han var ude, blev han spurgt, hvordan bilen opførte sig, og han sagde, at den understyrede lidt, så han måtte komme ind og få det justeret. Han kørte ud igen og blev spurgt, om det var bedre nu, og han sagde så, at han beklagede, men han syntes stadig, bilen understyrede, så han blev kaldt ind igen. Da han kommer ud af bilen, kommer chefen og siger, at Frederik klarede det godt, for de havde ikke rørt noget – de ville bare teste ham”, siger Linda Nymark og fortsætter:

”Den evne til at stå ved sin mening og samtidig fortælle om sin mening på en god måde vil komme ham til gode, når han overtager chefstolen i Nymark Racing.”

Tydeligt aftryk fra faderen
Linda Nymark kan ikke lade være med at nævne hendes mand, Flemming Nymark, som en stor grund til, at teamet kører, som det gør i dag.

”Flemming gjorde jo alt i teamet, inden han blev syg. Han stod for opsætningen, for indkøb, for mekanikerne, og han gjorde endda rent. Og så havde han en helt særlig gefühl i forhold til opsætning af biler, den har Frederik arvet”, siger Linda Nymark.

Linda og Flemming Nymark var også meget aktive med at arrangere ture til Le Mans i mange år, inden Frederik Nymark for alvor begyndte at vise, at han har det, der skal til for at blive professionel racerkører. Her fik Linda og Flemming Nymark et stort netværk, som har holdt mange år.


Frederik og Linda Nymark

Den særlige motorsportsånd
Mange kontakter blev skabt på turene til Le Mans, og det er kommet Nymark Racing til gode siden. Det er dog ikke kun på racerbanerne, at den særlige ånd omkring motorsport kan mærkes.

”Da Flemming blev syg, måtte hospitalet lave besøgstider for ham, fordi han skulle have ro. Han fik flere besøg end resten af de andre patienter tilsammen, og den racerånd kommer jeg da til at savne,” siger Linda Nymark og fortsætter:

”Man bliver jo som en stor familie. Mange af de frivillige er par, som også har deres børn med ude til race, og den racerånd håber jeg, Frederik vil gøre meget for at fortsætte. Vi har været som en stor familie.”

Linda Nymark vil gerne takke alle, der har arbejdet sammen med hende i løbet af sin tid som chef for Nymark Racing, og hun håber, at folk vil støtte op om Frederik Nymark, når han træder ind i den nye rolle.

”Det har givet mig en stor glæde og fantastiske oplevelser at være med i Nymark Racing, og det vil jeg gerne give alle omkring teamet min dybfølte tak for”, siger Linda Nymark.

Nymark Racing
Mikkel - OnlineSynlighed


Læs mere om:
  • Frederik Nymark
  • Nymark Racing
  •      ASETEK SIMSPORTS