Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

18 årige Mikkel Njor blev Dansk Mester i Klubrally

Rally 
12/11/17 

Mikkel Njor dansk mester i klubrally i klasse 1. Her hjemførte han en flot sejr, sammen med Martin L A Hansen, kørte de i en Peugeot 106 GTI sejren hjem, og allerede fra SS1 gik de i front.
 

Yokohama Klubrallyfinalen havde navnet, Herregårdsløbet, med Hobro og Nysum banen som de to baser i løbet. Der skulle køres 6 forskellige prøver, en landevejsprøve, en på Nysum og 4 regulære klubrallyprøver, og den kun 18 årige Mikkel Jørgensen Njor skulle se om han kunne omsætte sin erfaring fra baneløb til klubrally, hvor der skal tænkes og reageres mere instinktivt, og lyttes efter codriverens anvisninger, Go !

Fakta omkring Mikkel Njor er, nyuddannet på HTX, og 18 somre ung, og regner med at læse videre til maskiningeniør til næste år, og skal han nå at køre noget som koster mere end en SU kan betale, så er det vist nu. Benzinen i blodet er kommet med fra faderen, og nu var tiden kommet til at køre finalen om det danske mesterskab i klubrally.

Sejren lå ikke lige om hjørnet, allerede om torsdagen måtte Mikkel skifte gearkasse, og som om at det ikke var udfordrende nok, så gik bilen på tre cylindre fredag, det blev løst fredag aften!

Forberedelse af prøverne skete kort inden starten på løbet, her gennemgik Martin og Mikkel hver prøve i rutebogen, så kommunikationen imellem dem var afstemt, hvad vej omkring en kegle, igennem en slalom, hvor mange omgange osv, en sejr dannes på bagrund af grundig forberedelse!

Prøve 1 blev næsten deres waterloo, deres exit fra løbet, for i et højre sving drev bilen mod venstre, og opover en høj kantsten, og langs nogle fæle træer, men Mikkel besvarede fatningen og roen i kørslen, men det var tæt på exit, Pyhaaa !!

Efter prøve 1 måtte deres håndværks mæssige færdigheder sættets på prøve, en bøjet venstre bærearm måtte trækkes på plads, ved hjælp af et træ og en båndstrammer, godt at have en codriver med ordet pladssmed som uddannelse!!

To af prøverne kunne Mikkel rigtigt godt lide, landevejsprøven og så den sidste, men på landevejs prøven satte bilen ud, og ydermere bøvlede holdet med en udstødning, som der måtte kæmpes med, der blev lavet forskellige Georg Gearløs løsninger undervejs.

Slutresultatet trods den små defekt bærearm, en utæt udstødning mm , blev det til en flot klassesejr, og det viste/beviste at Mikkel besidder nogle færdigheder rent køreteknisk, og både Mikkel og Martin syntes at løbet havde været sjovt og udfordrende, med fede, sjove og udfordrende prøver, og med titlen på ’visitkortet’, som uofficielle danske mestre i klubrally i klasse 1, så var det alt sliddet op til, og under løbet værd.

Allan POST


Læs mere om:
  • Mikkel Njor
  •