Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Defekt motor ødelagde vinderchancen for Michael Christensen i Kina

FIA WEC 
06/11/17 

World Endurance ChampionshipMichael Christensen og Kévin Estre havde kurs mod sejren i Kina, men en teknisk defekt kom i vejen for den ultimative triumf.
Det var en ærgerlig Michael Christensen, som efter 2 timer og 15 minutter af søndagens næstsidste VM-løb i Kina kunne se temakollega Kévin Estre trække væk fra Formel 1-banen i Shanghai og parkere duoens Porsche 911 RSR, som havde mistet al sin motorkraft.
 

”Det er altid skuffende, når man udgår af et løb før tid, men i dag var det ekstra ærgerligt, for vi kunne have vundet løbet for Porsche,” lød det fra danskeren.


(Foto: Porsche Media)

Kévin Estre startede løbet i bilen efter en kvalifikation, hvor den dansk/franske konstellation havde kørt anden hurtigst i tidtagningen kun få tiendedele efter Aston Martin. Franskmanden fik en forrygende start på løbet, og lagde fra første omgang et tungt pres på den førende Aston Martin med danske Nicki Thiim bag rattet. Fra første svingkombination udfordrede Kévin Estre Nicki Thiim i et forsøg på at få sin Porsche klemt forbi den konkurrerende Aston Martin. Og allerede på tredje omgang måtte den jagede Aston Martin overlade førstepladsen til Porsche #92 efter en spektakulær duel.

”Kévin (Estre, red.) havde en suveræn start på løbet, og det var både spændende og intenst at følge løbets første omgange sammen med resten af teamet i pitgaragen,” forklarede danskerende videre.

Michael Christensen overtog ansvaret for Porsche #92 ved første pitstop-runde cirka én time inden i løbet, og tilbage på banen øgede han afstanden til forfølgerne i GTE Pro-feltet.

”Vores mekanikere udførte et fuldstændig perfekt stop, og sørgede for, at vi bevarede føringen efter brændstofpåfyldning og nye dæk. Alt virkede for os. Bilen kørte virkelig godt, og jeg havde både overskud og fart til ikke kun at holde føringen, men også lægge yderligere afstand til dem bag os,” lød det videre.


(Foto: Porsche Media)

Parret havde kurs mod sejren, der ville have været Porsche GT Teams første med den nye Porsche 911 RSR, der blev introduceret til denne sæson. Men kun få minutter efter det næste pitstop, hvor Kévin Estre var tilbage i bilen, gik det galt. Uden forvarsel mistede den førende Porsche sin motorkraft, og måtte trække til siden og stoppe på banen.

”Løbet var stadig langt endnu, men det lovede godt for os og vi var den hurtigste bil. Det kunne have været en stor triumf for os og resten af holdet. I stedet må vi nu fokusere på det positive frem mod sæsonfinalen i Bahrain. Vi må slutte året af med en sejr,” slutter Michael Christensen.

Årets finale og sidste løbsafdeling i Sports Car World Endurance Championship afholdes den 18. november i ørkenstaten Bahrain.

www.michaelkchristensen.com


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Shanghai - Tianma Circuit
  • 05/11/17 - Shanghai - Tianma Circuit - FIA WEC - FIA VM
  •