Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Fernando Alonso bekræfter deltagelse i ”Rolex 24 Hours of Daytona”

SportsCar
Championship 

27/10/17 

”Back to basics”… her er da endelig en Formel 1 kører som lever op til fortidens helte, som kørte alle slags løb ! Stjernerne helt op til 80´erne deltog i alt som havde noget med fire hjul! Mange F1-kørere deltog også i sportsvogns VM / Le Mans, Formel 2, standartvogns-race mv.
 

Fernando Alonso udtaler, at hans aftale med at deltage for ”United Motorsports” i det legendariske 24 timers løb på Daytona International Raceway i starten af 2018, vil hjælpe ham i hans fremtidige planer om at køre internationale endurance-langdistance løb som f. eks. Le Mans !

Den spanske tidligere dobbelte Formel 1 verdensmester melder klart ud, at det er hans plan, at lave en ”Triple Crown” (racersportens modstykke til tennissportens ”Grand Slam”). ”Triple Crown” er lig med sejr i Monacos Grand Prix, Indy 500 og Le Mans! Indtil videre han kun en kører i historien præsteret dette: Graham Hill.

Fernando Alonso deltog sidste år i ”Indy 500” med et positivt indtryk og er klar på mere der. Der udover er det nu officielt, at Fernando Alonso er klar til udfordringerne på Daytona i slutningen af januar. Det skal ses som ”forberedelse” til flere 24 timers løb. Mclaren har allerede meddelt, at man ikke ”vil stå i vejen” for Alonso´s debut i det amerikanske 24 timers løb. Ligeså vel som der skulle være ”grønt lys” for deltagelse i Le Mans 2018, hvis det ikke kolliderer med et Formel 1 GP.

”Det er et spændende og interessant project. Jeg skal lære en helt ny racingserie, en helt anderledes bil, en anden måde at opdele løbet og alt hvad det ellers medfører… det bliver lidt af en udfordring for mig, men jeg glæder mig helt vildt til at prøve det”, udtaler Alonso.

”Daytona 24 Hours” er et af USA´s mest berømte løb og et af verdens største. Alle race-fans kender det. Det er ganske vist ikke en del af ”Triple Crown”, men det vil være en rigtig god forberedelse til en måske kommende deltagelse i Le Mans !! Jeg har altid ønsket, at blive en komplet kører og her er en god mulighed for en god Endurance-race start”.

”Jeg tidligere kørt Indy 500. Dengang havde jeg aldrig kørt på en Oval-bane, det har jeg nu og har mod på mere”!
Fernando Alonso siger, at han er klar på mere race i USA og han er glad for den positive omtale af hans pæne Indy 500-debut.

”Jeg er glad for at skulle køre løb i USA igen. Efter den positive oplevelse i maj (Indy 500), ser jeg frem til endnu et legendarisk løb og glæder mig til den fantastiske opbakning de amerikanske fans gav mig.. Daytona 24 Hours køres i januar, hvor vi ikke har så ”travlt” i Formel 1 og jeg er glad for, at mit team McLaren har givet mig ”fri” til at deltage i dette spændende løb..”, slutter Fernando Alonso.

Fernando Alonso har ikke nogen aftale for en eventuel deltagelse i Le Mans 2018, men ledelsen i McLaren har udtalt, at man ikke vil sætte hindringer i vejen for en deltagelse, hvis f. eks. Toyota tilbyder en plads !!

Fernando Alonso i Le Mans 2018… ik´så ring´ endda..

Them

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  •