Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Kenn Bach slog til i årets finale

Citroen DS3 Cup 
10/10/17 

Kenn Bach og BACHCAR Racing satsede ekstra til 2017-sæsonen i DS3 Cup, og det med succes. En glad og tilfreds Kenn Bach kan nu se tilbage på en sæson, hvor alt faldt på plads i sidste løb - årets mål er indfriede.
 


Kenn Bach og BACHCAR Racing kan se tilbage på en sæson, hvor alt klappede til sidst. Her fører aalborgenseren feltet an på Vålerbanen i Norge.

Efter at have set livet som racerkører og ikke mindst den dansk/skandinaviske løbsserie DS3 Cup an i 2015 og 2016, var 2017 året, hvor aalborgenseren Kenn Bach for alvor valgte at træde speederen i bund på projektet BACHCAR Racing helt fra starten af sæsonen. Insight Racing blev hentet ind som ny samarbejdspartner på banerne, og målene for året blev også sat på plads - mindst en podieplads i et heat, samlet sejr i Petronas Cuppen for kørere over 40 år og sidst men ikke mindst en samlet placering i top fem var målene. Ambitiøse mål, men mål, der gik hjem:

- Jeg brugte de første to sæsoner til at finde mig til rette i sporten og ikke mindst løbsserien. Jeg havde aldrig rigtigt kørt baneløb før da, men jeg besluttede mig i slutningen af 2016 for at satse mere på det hele i år. Jeg bruger alligevel timerne og pengene på det, så jeg ville også gerne gøre det rigtigt, forklarer Kenn Bach.


Vålerbanen i Norge var et godt comeback - Kenn fandt sig hurtigt til rette på den lynhurtige bane

God sæsonafslutning
Det hele faldt på plads til sidst, men Kenn Bach havde ikke en helt nem sæson. Optakten var et langt træningspas på den italienske bane Adria Raceway, men problemer med transmissionen ved sæsonens første løb på Jyllandsringen kostede - trods årets bedste kvalifikation, der gav tredjebedste tid. Den weekends andet løb kastede sidenhen en fjerdeplads af sig, da Kenn på fornemmeste vis kørte sig op fra bagerste startrække. Sæsonens norske indslag blev imidlertid et godt comeback:

- Våler var en god måde at komme tilbage i kampen på. Jeg fik kørt to ret gode løb, og startede endda forrest i det ene. Kunne dog ikke helt holde fast i føringen, og endte til sidst med endnu en fjerdeplads, forklarer Kenn.


Finaleløbet på Jyllandsringen gav sæsonens bedste resultat - en tredjeplads. På podiet ses også Mads Frederiksen, som tog andenpladsen samt årets mester, Jonas Lynge.

Den næste opgave var Ring Djursland i juni. En stor udfordring, for nok har Kenn ret gode erfaringer med Jyllandsringen, men faktisk var dette løb hans første på den kuperede og teknisk svære bane på Djursland:
- Jeg kendte ikke Ring Djursland, men forsøgte at lære den at kende med simulatortræning. Blev dog aldrig rigtigt dus med banen, og lidt på samme måde var også optakten til årets næste udfordring, tilføjer Kenn:
- Kinnekulle Ring i Sverige var ligeledes en ganske udfordrende weekend. Vejret var lidt svært at arbejde med, men jeg fandt heldigvis formen i regnvejret deroppe, og endte faktisk med at blive helt glad for at køre i regnvejr, hvilket kom mig til gode senere på året. Desværre havde jeg for mange uheld deroppe, og fik kun en syvendeplads og en tiendeplads med hjem.


Samarbejdet med Insight Racing har givet Kenn mere overskud i løbsweekenderne. Overskud til at arbejde mere med præstationerne på banen.

Sæsonens to sidste løbsweekender stod på Jyllandsringen. En samlet placering i top tre var længe forduftet, men mulighederne for at tage årets mål for 2017 hjem stod fortsat stærkt:
- Jeg fik en fantastisk kvalifikation til Grand Prix Danmark, men desværre gik det hele i vasken i 1. heat, da vi kom for sent ud til gridden på grund af vejrets skiften. Det gjorde mange andre kørere også, så det var ret kaotisk. Siden fik jeg to straffe og endte med en tolvteplads. I finalen fik jeg til gengæld vist niveauet og kørte mig op som sekser - men igen kostede små uheld dyrt for mig, lyder det fra Kenn Bach.

Til gengæld klappede det hele i finaleweekenden: Årets næstbedste kvalifikation gav en femteplads, og sidenhen blev det til en fjerde- og slutteligt årets første podieplacering med en tredjeplads. Udgangspunktet kunne ikke blive tættere, for nok var Petronas Cuppen ved at være i hus, men Kenn lå i direkte duel om årets samlede fjerdeplads helt til det sidste - og vandt den med en difference på blot ét point.

- Skal jeg prøve at samle lidt op på sæsonen, så er jeg faktisk gladest for fjerdepladsen. Det er stort at være “best of the rest” i en sæson, hvor de tre forreste har domineret i sådan en grad som i år. De kørte virkelig stærkt alle tre, siger Kenn Bach og tilføjer:
- 2017 har generelt været godt. Jeg har fået meget ud af sparringen med Insight Racing. Derudover har det været en stor hjælp, at der er stor ro omkring mig og bilen - jeg har ro til at arbejde med mig selv, hvilket har været helt afgørende, afrunder han.

BACHCAR Racing


Læs mere om:
  • Kenn Bach
  • Jyllandsringen
  • 01/10/17 - Jyllandsringen - Citroen DS3 Cup
  •