Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Supertourisme

Michel Nykjær genvandt Supertourisme-mesterskabet

Supertourisme 
09/10/17 

Nicki Kristensen, Kevin Rossel og Mikkel Mac vandt søndagens tre løb.
På Padborg Park blev ikke blot den danske asfaltbanesæson, men også årets OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo afsluttet, og selv om Michel Nykjær, Næstved, ikke vandt et ene af søndagens tre løb for klassen, så formåede han at genvinde sit mesterskab i løbsserien. Søndagens tre løbsvindere blev Nicki Kristensen, Ikast, Peter Rossel, Vejle, og Mikkel Mac, København.
 

Michel Nykjær havde været treer i tidtagningen, men havde det svært i det første heat, hvor han faktisk tabte en enkelte placering og sluttede som syver fra en startposition som sekser, men da han i det efterfølgende heat kørte en andenplads hjem, var titlen så godt som sikret. Samme resultat opnåede han i tredje og sidste heat, hvor han dog havde været mere i offensiven og lejlighedsvist havde truet den senere løbsweekender Mikkel Mac.


Michel Nykjær (17) kunne søndag sikre sig den samlede sejr i årets OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo
(Foto: Henning Smed)

Før finaleweekenden på Padborg Park havde Michel Nykjær fire mesterskabsrivaler, men som weekenden skred frem, forsvandt de en for en.

Efter tidtagningen var Kevin Verner, Silkeborg, og Kevin Rossel begge blevet elimineret, og efter første heat var Ole Petersen, Bredebro, også væk fra opgøret, så kun Frederik Nymark, Hadsten, kunne true ham. Men østjydens muligheder for at rykke et trin op på podiet efter sidste års andenplads led et alvorligt knæk i starten af første løb. Her røg han i et sving udenfor banen, og selv om han kom tilbage på asfalten, var han langt nede i rækkerne og fik blot kørt sig op til en 12. plads ved det ternede flag. Det gav også en dårlig startplacering til andet løb, hvor han blev syver, mens det afsluttende løb udløste en ottendeplads. Det var dog tilstrækkeligt for ham til at sikre andenpladsen i mesterskabet foran Ole Petersen.

Blandt klassens amatør-kørere kunne Tommy Laugesen, Silkeborg, i sin første sæson i klassen sikre sig mesterskabet.

En række andre mesterskaber blev også afsluttet på Padborg Park. I OK Mobil 1 Legend Car Cup kunne Jonas Svensson, Rønde, allerede efter tidtagningen sikre sig mesterskabet blandt de yngste kørere, mens det først var i sæsonens næstsidste løb, at Henrik Vejen, Tune, definitivt tog oldboys-titlen foran Bjarne Rasmussen, Hadsten.

Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Padborg Park
  • 08/10/17 - Padborg Park - Supertourisme
  •      ASETEK SIMSPORTS