Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Det gik som forventet i Yokohama SuperCup

Yokohama
SuperCup 

02/10/17 
Yokohama

Finaleweekenden på Jyllandsringen foregik uden de store overraskelser for Yokohama SuperCups, men der blev stadig kørt ræs. Niklas Voetmann i Seat Leon blev weekendens store sejrherre med tre heatsejre, og maximum point. Dermed sikrer Niklas sig sølvet i årets mesterskab efter Michael Vesthave Jr., der havde sikret sig mesterskabet inden weekenden, og derfor valgte at prøve kræfter med Special Saloon Car i weekenden.
 


Niklas Voetmann i Seat Leon var urørlig i weekendens løb, og tog tre heatsejre
(Foto: Keld Dohm)

Inden weekenden løb havde Allan Kristensen i Seat Ibiza en reel chance for at avancere fra bronzepladsen til sølvpladsen, men selvom Allan gjorde det udmærket, så var der ikke noget at gøre i forhold til Niklas Voetmann. Dermed ender Allan på en tredjeplads i årets mesterskab.


Allan Kristensen i Seat Ibiza kørte stabilt, og sikrede sig dermed bronzen i året mesterskab
(Foto: Keld Dohm)

Udover det generelle mesterskab i SuperCup så skulle der findes både en Rookiemester og en oldboys mester i klassen. Rookie mesteren blev Rene Povlsen i Seat Ibiza, hvilket ikke er så underligt da han var eneste rookie deltager i feltet i år. Man skal dog på ingen måde undervurdere Rene’s præstation i år. Dels ender han på den samlede fjerdeplads, og dels er han den eneste deltager i feltet, der har gennemført og scoret point i samtlige heat hvor han er kommet til start i år. De eneste 2 løb, hvor Rene ikke har scoret point, var de to løb i Tyskland, hvor han desværre var forhindret i at deltage.

Også Oldboys mesterskabet blev endelig afgjort, og her løb Jakob Borum med sejren foran Mikael Kildevæld og Jens Steffensen.

Stort tillykke til både Rene og Jakob med deres titler.


Rene Povlsen og Jakob Borum tog sig af Rookie mesterskabet og Oldboys mesterskabet
(Foto: Keld Dohm)

Weekenden blev naturligvis sluttet af med at fejre de tre medaljevindere, og det foregik som sådan noget skal foregå, nemlig med en ordentlig omgang champagnekamp og store smil fra de tre medaljetagere.


De tre medaljetagere fik de store smil frem da de først havde fået medaljerne om halsen
(Foto: Keld Dohm)

Det har på rigtig mange måde været en rigtig god sæson for Yokohama SuperCup i 2017. Der har været et meget varieret felt af biler, og hele 19 forskellige har scoret point i løbet af året. Jævnbyrdigheden har været stor, der har været kørt fair race, den tekniske kontrol har gang på gang konstateret, at alle biler overholder reglementet, og i ingen af de udelukkelser, der trods alt har været, har der været mistanke om beviste handlinger. Skal man dryppe lidt malurt i bægeret, så er det, at deltagerantallet gerne måtte have været lidt højere. Med det som klassen har vist i år, er der dog grund til optimisme i forhold til de næste sæsoner, da flere og flere får øjnene op for, at Yokohama SuperCup er Danmarks hurtigste klasse for produktionsnære standardvogne.

Yokohama SuperCup
www.supercup.dk

Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 01/10/17 - Jyllandsringen - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: