Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Svensk pole position i dansk finale

Citroen DS3 Cup 
30/09/17 

Vejrguderne gjorde det atter svært for DS3 Cuppen, da sæsonens sidste kvalifikation lørdag blev afviklet på FDM Jyllandsringen. Endnu en gang bød tidtagningen på en intens duel om pole position – for med en tabel, hvor tre kørere aktuelt kan tage det samlede mesterskab, havde ingen råd til fejltagelser.
 

Og det bliver da også en finaledag med maksimalt tryk, for den samlede top tre er at finde i startgriddens forreste to rækker.
I sidste ende tilfaldt pole position Filip Sandström. Den 15-årige svensker har vist imponerende tempo og racecraft hele året, men ikke før nu er det blevet til hurtigste tid i kvalifikationen. Det lykkedes lørdag - i tæt kamp med den mesterskabsførende Morten Jespersen, som måtte se sig henvist til anden startplads.


Morten Jespersen kæmpede for sagen, men et motorhavari i slutningen af kvalifikationen satte en stopper for jagten på pole position
(Foto: Morten Kimer)

Fra start blev den drivvåde kvalifikation ellers afbrudt, da debutanten i DS3 Cup-sammenhæng, Kenneth Kolbe Jensen, kørte af banen og måtte trækkes fri. Dermed blev 20 minutter hurtigt til 15, inden alle fik chancen for at lande den hurtige tid.

Da kvalifikationen kunne genstartes, satte Filip Sandström og Morten Jespersen straks fart, mens Jonas Lynge skulle bruge mere tid for at blande sig. Lynge, der er toer samlet, lå længe til en startposition omkring ottendepladsen, men fik til sidst det hele til at virke. Længe kæmpede han med blandt andre Kenn Bach, Louise Frost og Heidi Frydenhaug om fjerdepladsen - og i slutningen landede Lynge en vigtig fjerdeplads til søndagens løb.

Tredjepladsen gik til den meget rutinerede Jørgen Worthmann. Sønderjyden har i de forgangne sæsoner slået sig fast som en af klassens stærkeste i regnvejr, hvilket Worthmann endnu en gang gav prøver på.

Kenn Bach og Louise Frost er i gang med en tæt duel om årets samlede fjerdeplads, og de to kan kæmpe videre fra tredje række i morgen. Kenn Bach satte nemlig femtebedste tid, mens Frost tog sjettepladsen. Heidi Frydenhaug starter som nummer syv, mens Mads Frederiksen er otter. Top 10 afrundes af Erik Bertilsson og Sonny Nielsen.


Kenn Bach er i duel med Louise Frost om årets samlede fjerdeplads. Louise Frost har aktuelt 94 point, mens Bach har 91
(Foto: Morten Kimer)

Reaktioner på kvalifikationen:

Filip Sandström, pole position:
- Jeg er godt tilfreds med resultatet her. Det er min første pole position i DS3 Cup - og en god måde at ende sæsonen på. Jeg glæder mig virkelig til løbene i morgen, for jeg er stadig med i kampen om titlen. Det bliver sjovt!

Morten Jespersen, P2:
- At blive toer var vist nogenlunde fuldt udbytte. Jeg var fint med, men mod slutningen kunne jeg ikke rigtigt forbedre mine tider. Det viste sig, at motoren tabte effekt, for den er gået i stykker. Vi er i fuld gang med at skifte motoren nu, og regner bestemt med at blive klar.

Jørgen Worthmann, P3:
- Det her er vist noget, jeg har sagt mange gange før, men jeg elsker at køre i regnvejr. Gutterne lavede en perfekt bil, og så var resten ellers op til mig. Det passer mig virkelig godt at give mekanikerne noget igen, så jeg glæder mig til i morgen - og håber i øvrigt på mere vand!

Jonas Lynge, P4:
- Det er vist ret tydeligt, at vi manglede en smule fart derude. Vi fik ikke rigtigt sat bilen op til regnvejret, men der kan ske meget fra en fjerdeplads.

Citroën DS3 Cup

Insight Racing DK


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 01/10/17 - Jyllandsringen - Citroen DS3 Cup
  •