Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Meget skal sættes på plads i Special Saloon Car

Special Saloon 
28/09/17 

Special Saloon Car slutter som sædvanlig sæsonen af til finaleløbet på Jyllandsringen i weekenden den 30. september til 1. oktober. Skal man tro vejrudsigten, så bliver det en våd afslutning på året, men heldigvis har meteorologerne før taget fejl.
 

Der er et enkelt mesterskab der allerede er afgjort og det er Super Touring, hvor Hans Hartmann i Honda Accord er så langt foran, at mesterskabet er sikret. I Super Touring indtager Brian Mikkelsen i BMW andenpladsen, og han skal være uheldig for at miste den. Med det sagt, så har netop Brian været forfulgt af masser af tekniske udfordringer i år, så han skal håbe på en stabil weekend for at få sølvet i hus.

I GT-B divisionen har gæstekører Mikkel O. Pedersen i Porsche 911 GT3 været helt suveræn i de afdelinger han har stillet op i, og det har været nok til at bringe ham i front i GT-B divisionen. Mikkel kommer også til finaleløbet, og fortsætter han takterne fra tidligere i år, så vil han kunne kalde sig GT-B mester efter weekenden.


Special Saloon Car feltet er altid en oplevelse på Jyllandsringen også selvom det regner, her fra en af starterne til Grand Prix Danmark tidligere i år
(Foto: Keld Dohm)

Der er to mesterskaber mere, der skal afgøres i weekenden, og det er dels mesterskabet i Extreme divisionen, og dels det generelle mesterskab. I Extreme divisionen fører Anders Fjordbach med sin meget hurtige Renault RS01, og undgår han problemer, så er han klar favorit til titlen der. Til gengæld er der tæt kamp om de to næste pladser. Her har Andreas Kjærgaard lige nu 130 point mod Hans Henrik Pedersens 121 point. Lige netop de to havde nogle tætte og gode kampe sidst de mødtes på Ring Djursland, og der er gode chancer for, at det kommer til at ske igen.

I det samlede resultat har Hans Hartmann en fornuftig føring, og han skal blot score 25 point i løbet af weekenden for at sikre sig titlen som Special Saloon Car mester for andet år i træk. Hans nærmeste konkurrent er Mikkel O. Pedersen, men selvom Mikkel kører en perfekt weekend med maksimum point, så er hans chancer for at overhale Hans minimale.


Hans Hartmann, kan i weekenden sikre sig det samlede mesterskab udover titlen som Super Touring mester
(Foto: Keld Dohm)

Tidsplanen for SSC ser således ud (med forbehold for ændringer):
Lørdag den 30. september kl 10:20: Træning
Lørdag den 30. september kl 13:40: Tidtagning
Lørdag den 30. september kl 17:00: Heat 1
Søndag den 1. oktober kl 13:30: Heat 2
Søndag den 1. oktober kl 17:00: Heat 3

SSC, www.specialsalooncar.dk

Keld Dohm


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 01/10/17 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her