Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel 4

Nicklas vil toppe i sæsonens sidste løb

ADAC Formel 4  
18/09/17 

Nicklas Nielsen havde fornuftige tidskørsler på Sachsenring, og med to 4. pladser og en 9. plads er weekenden godkendt. Ikke mindst fordi både han og en af teamets øvrige kørere døjede med understyring som følge af graining i søndagens to løb.
 

Nicklas Nielsen er fortsat med blandt feltets hurtigste i den tyske ADAC Formel 4-serie efter weekendens tre løb på Sachsensring. I den kommende weekend står den på ræs på Hockenheim, og her satser den 20-årige racerkører på at komme helt til tops og overhale de nærmeste konkurrenter i den samlede stilling.


(Foto: Burkhard Kasan)

Det tegnede rigtig godt efter fredagens tidskørsler i Sachsen, selv om en kørerfejl hos en af konkurrenterne kostede danskeren 4. tiendedele sekund, så han måtte ”ned” og starte som 7’er i søndagens første løb.

Lørdag startede Nicklas i 4. position, og han måtte køre flere omgange, før dækkene blev så varme, at bilen fik tilstrækkelig fart til at hale ind på de forankørende. Adskillige løbsafbrydelser med safety-car på banen umuliggjorde overhalinger i top 3, og Nicklas kørte over målstregen på en fjerdeplads.


(Foto: Burkhard Kasan)

Søndagens første løb startede rigtig godt, men både Nicklas og en anden kører fra US Racing måtte i slutningen af løbet slække på speederen, da deres biler begyndte at understyre som følge af graining. Nicklas sluttede på en 4. plads.

Teknikerne forsøgte at ændre bilernes setup, men i søndagens andet løb blev det endnu værre, og Nicklas faldt tilbage fra 7. position og sluttede som 9’er. Nicklas Nielsen ligger på en 7. plads i den samlede stilling, mens US Racing, der ejes af Gerhard Ungar og Ralf Schumacher, er tredjebedste team.


(Foto: Burkhard Kasan)

Sæsonens to sidste Formel 4-løb i Tyskland ligger med blot en uges mellemrum, så teamet når kun lige at puste ud efter denne weekends løb, for man er i fuld gang med forberedelserne til fredagens testkørsler og weekendens tre løb på den legendariske Hockenheim-bane.

- Jeg regner da med at skulle levere gode point til både teamet og mit eget ”regnskab” i den kommende weekend på Hockenheim. Vi kørte testkørsler dernede for halvanden uge siden, og hvis jeg kan leve op til de tider, burde jeg kunne toppe her i sæsonens sidste løb, siger Nicklas Nielsen.

US Racing


Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Sachsenring
  • 17/09/17 - Sachsenring - ADAC Formel 4
  •